به گزارش تابش کوثر، سازمان امور مالیاتی کشور از ابتدای سال جاری طرحی را اجرا کرد که به مودیان مالیاتی، بهویژه اصناف، اجازه میداد محل هزینهکرد مالیات خود را مشخص کنند. این اقدام که با هدف افزایش شفافیت مالیاتی و تشویق مودیان به پرداخت مالیات صورت گرفت، نتایج قابل توجهی داشته است.
بر اساس این طرح، ۹۰ درصد ظرفیت مالیاتی استان تهران به ۱۶ استان کمتر برخوردار اختصاص یافت. بیش از ۳۵۰ هزار نفر از اصناف در این طرح مشارکت داشتند که منجر به تأمین مالی حدود ۲۰۰۰ پروژه زیرساختی در سراسر کشور شد. از جمله این پروژهها میتوان به ۳۶۴ پروژه آبرسانی، ۳۲۴ مدرسه، ۲۰۳ مرکز درمانی و بهداشتی، ۱۸۷ پروژه راهسازی و ۱۳۱ پروژه در حوزه فرهنگ و گردشگری اشاره کرد.
طبق دادههای منتشر شده، استان اصفهان با ۶۰۷ میلیارد تومان بیشترین سهم از این منابع مالی را دریافت کرده است. پس از آن، سیستان و بلوچستان با ۵۷۳ میلیارد تومان، آذربایجان شرقی با ۵۳۴ میلیارد تومان و خراسان رضوی با ۴۰۲ میلیارد تومان در رتبههای بعدی قرار دارند.
در این میان، تهران با وجود ظرفیت بالای مالیاتی، سهم کمتری از این منابع دریافت کرده است تا توازن در توزیع منابع برقرار شود. توجه ویژه به سیستان و بلوچستان، که به لحاظ درآمدهای مالیاتی در رتبه پایینی قرار دارد اما در رتبه دوم دریافت مالیاتهای تخصیصی قرار گرفته، از مهمترین نتایج این طرح محسوب میشود.
اجرای این طرح، علاوه بر تأمین مالی پروژههای زیرساختی، باعث افزایش شفافیت در نظام مالیاتی و تقویت اعتماد عمومی به این سیستم شده است و میتواند در افزایش تمکین مالیاتی و توسعه پایدار مناطق کمتر برخوردار مؤثر باشد.
م/۱۱۰
نظر شما