تشدید تنش تجاری میان آمریکا و اروپا؛ معافیت بی معافیت

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که قصد ندارد هیچ معافیتی برای تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم اروپا قائل شود و تعرفه‌های متقابل و بخشی از دوم آوریل اعمال خواهند شد.

به گزارش تابش کوثر، ترامپ ماه گذشته تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم را بدون هیچ‌گونه معافیت و استثنا، به میزان ثابت ۲۵ درصد افزایش داد. این اقدام که با هدف حمایت از صنایع داخلی آمریکا صورت گرفت، در عین حال به تنش‌های تجاری میان آمریکا و شرکای تجاری‌اش دامن زده است.
رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگاران در هواپیمای ریاست‌جمهوری، تأکید کرد که علاوه بر تعرفه‌های متقابل، تعرفه‌هایی نیز در بخش خودروسازی اعمال خواهد شد.
او در پاسخ به این سؤال که آیا از دوم آوریل تعرفه‌های متقابل و بخشی را اعمال خواهد کرد، گفت: «در برخی موارد، هر دو. آن‌ها از ما تعرفه می‌گیرند و ما هم از آن‌ها تعرفه می‌گیریم. علاوه بر این، در زمینه خودرو، فولاد و آلومینیوم نیز تعرفه‌های اضافی خواهیم داشت.»
ترامپ پیش‌تر اعلام کرده بود که در آغاز ماه آوریل، تعرفه‌های متقابل را بر دوستان و رقبای تجاری آمریکا اعمال خواهد کرد.
تنش‌های تجاری میان آمریکا و اروپا
اتاق بازرگانی آمریکا در اتحادیه اروپا (AmCham EU) هشدار داده است که تنش‌های تجاری میان دو سوی اقیانوس اطلس، تجارت سالانه ۹.۵ تریلیون دلاری را در معرض خطر قرار داده است.
بر اساس گزارش سالانه «اقتصاد فراآتلانتیک»، که توسط این نهاد منتشر شده، در سال ۲۰۲۴ رکوردهای جدیدی در روابط تجاری میان آمریکا و اروپا ثبت شده است. میزان مبادلات کالا و خدمات میان دو طرف به ۲ تریلیون دلار رسیده است.
در هفته گذشته، دولت آمریکا تعرفه‌هایی بر فولاد و آلومینیوم وضع کرده، اتحادیه اروپا برنامه‌هایی برای مقابله به مثل ارائه داده و ترامپ تهدید کرده است که تعرفه ۲۰۰ درصدی بر شراب و نوشیدنی‌های اروپایی اعمال خواهد کرد.
ترامپ بارها از کسری تراز تجاری آمریکا با اتحادیه اروپا در بخش کالاها انتقاد کرده، هرچند آمریکا در بخش خدمات مازاد تجاری دارد. او همچنین شرکت‌های تولیدی را به انتقال فعالیت‌هایشان به خاک آمریکا ترغیب کرده است.
سرمایه‌گذاری، معیار اصلی روابط اقتصادی
اتاق بازرگانی آمریکا تأکید کرده که تجارت تنها بخشی از فعالیت‌های اقتصادی دو سوی آتلانتیک است و معیار واقعی برای سنجش این روابط، سرمایه‌گذاری است.
در گزارش این نهاد آمده است: «بر خلاف تصور رایج، بیشتر سرمایه‌گذاری‌های آمریکا و اروپا به سمت یکدیگر جریان دارد و نه به سمت بازارهای نوظهور با هزینه‌های پایین‌تر.»
فروش شرکت‌های وابسته آمریکایی در اروپا چهار برابر صادرات آمریکا به این قاره است و فروش شرکت‌های وابسته اروپایی در آمریکا سه برابر صادرات اروپا به آمریکاست.
هشدار درباره پیامدهای درگیری تجاری
اتاق بازرگانی آمریکا هشدار داده است که پیامدهای درگیری تجاری می‌تواند این روابط نزدیک را آسیب‌پذیر کند.
دانیل همیلتون، نویسنده اصلی این گزارش، گفته است که تجارت درون‌شرکتی که حدود ۹۰ درصد تجارت ایرلند و ۶۰ درصد تجارت آلمان را تشکیل می‌دهد، ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد.
او همچنین درباره تأثیرات احتمالی این درگیری بر تجارت خدمات، جریان داده‌ها و انرژی هشدار داده و گفته است که اروپا برای تأمین گاز طبیعی مایع (LNG) به آمریکا وابسته است.
همیلتون افزود: «پیامدهای این درگیری فقط محدود به تجارت نخواهد بود، بلکه این تأثیرات به سایر حوزه‌ها نیز سرایت خواهد کرد و تعاملات اقتصادی را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد.»
او همچنین تأکید کرد که شرکت‌های آمریکایی و اروپایی زنجیره‌های ارزش مشترکی دارند که برای حفظ رقابت جهانی ضروری است. به‌عنوان مثال، خودروی بی‌ام‌و که در آمریکا تولید و صادر می‌شود، وابسته به این زنجیره است.
وی در پایان گفت: «من مطمئن نیستم که سرمایه‌گذاری‌ها به‌طور جداگانه انجام شوند. این مسئله باعث کاهش کارایی و افزایش هزینه‌ها خواهد شد.»

م/۱۱۰*

کد خبر 140756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha