به گزارش تابش کوثر، ناسا و اسپیسایکس روز جمعه یک مأموریت سرنشیندار را به ایستگاه فضایی بینالمللی اعزام کردند که زمینه را برای بازگرداندن دو فضانورد آمریکایی، بوچ ویلمور و سونی ویلیامز، که به دلیل مشکلات فنی کپسول استارلاینر بوئینگ ماهها در مدار زمین مانده بودند، فراهم میکند.
راکت «فالکون ۹» شرکت اسپیسایکس، ساعت ۱۹:۰۳ به وقت شرقی (۲۳:۰۳ به وقت گرینویچ) از مرکز فضایی کندی در فلوریدا به فضا پرتاب شد و چهار فضانورد را به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل کرد. این تیم جایگزین بوچ ویلمور و سونی ویلیامز خواهد شد؛ دو فضانورد با تجربه ناسا و خلبانان آزمایشی بازنشسته نیروی دریایی ایالات متحده که در ماه ژوئن، اولین پرواز کپسول معیوب استارلاینر بوئینگ را انجام دادند.
اعضای تیم «کرو-۱۰» که برای حدود شش ماه در ایستگاه فضایی خواهند ماند، شامل آن مککلین و نیکول آیرز از ناسا، تاکویا اونیشی از ژاپن و کیریل پسکوف، فضانورد روس هستند.
دقایقی پس از رسیدن به مدار، مککلین که از سال ۲۰۱۳ عضو گروه فضانوردان ناسا بوده است، طبق سنت، نماد بیوزنی مأموریت را معرفی کرد: یک درنای کاغذی که نماد جهانی صلح، امید و التیام محسوب میشود.
او در سخنانی که ناسا بهصورت زنده پخش کرد، گفت: «دشمنی آسانتر از دوستی است، قطع روابط سادهتر از ساختن آنهاست. پرواز فضایی دشوار است و موفقیت آن به رهبرانی وابسته است که مسیر درست را بر انتخابهای آسان ترجیح میدهند و برنامهها، همکاریها و روابطی را ایجاد میکنند که به نفع همه باشد.»
چالشهای بازگشت و فشارهای سیاسی
در حالی که ناسا این مأموریت را بخشی از یک چرخه معمول جایگزینی فضانوردان معرفی کرده است، حضور طولانیمدت ویلمور و ویلیامز در ایستگاه فضایی بحثهای سیاسی را برانگیخته است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، و مشاور او، ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس، ادعا کردند که دولت جو بایدن این دو فضانورد را به دلایل سیاسی در فضا رها کرده است.
اسپیسایکس سال گذشته پیشنهاد کرد که یک مأموریت اختصاصی برای بازگرداندن این دو فضانورد اجرا کند، اما ناسا اعلام کرد که به دلیل محدودیتهای بودجه و عدم نیاز عملیاتی، چنین اقدامی ضروری نیست. به همین دلیل، بازگشت آنها بهعنوان بخشی از مأموریت «کرو-۹» برنامهریزی شد.
فرآیند غیرمعمول آمادهسازی مأموریت
مأموریت «کرو-۱۰» ابتدا برای ۲۶ مارس برنامهریزی شده بود، اما تحت فشارهای سیاسی، ناسا تصمیم گرفت با تغییر ترتیب پرتابها، کپسولی آمادهتر را زودتر به فضا بفرستد.
استیو استیچ، مدیر برنامه فضانوردی تجاری ناسا، گفت: «فرآیند آمادهسازی این مأموریت از بسیاری جهات غیرمعمول بود.» کند باورسوکس، مدیر عملیات فضایی ناسا، نیز اعلام کرد که این سازمان مجبور شده است با مشکلاتی مانند نشتی سوخت در پرتاب اخیر اسپیسایکس و فرسایش پوشش حرارتی برخی از پیشرانهای کپسول دراگون مقابله کند.
باورسوکس افزود: «همکاری ما با اسپیسایکس خوب پیش میرود، اما سرعت آنها از ما بیشتر است، و ما تلاش میکنیم که هماهنگ باشیم.»
م/۱۱۰*
نظر شما