چین در یک سال معادل ۳۵۷ نیروگاه هسته‌ای انرژی پاک تولید کرد 

چین در سال ۲۰۲۴ بیشترین میزان نصب تجهیزان انرژی بادی و خورشیدی را به ثبت رساند که معادل ساخت ۳۵۷ نیروگاه هسته‌ای کامل در یک سال است.

به گزارش تابش کوثر، چین در سال گذشته با افزایش سرعت نصب تجهیزات انرژی خورشیدی و بادی ۳۵۷ گیگاوات انرژی به ثبت رساند که نسبت به پایان سال ۲۰۲۳ به ترتیب ۴۵ و ۱۸ درصد افزایش داشت و فاصله خود را با سایر کشورها افزایش داد.
بر اساس گزارش اداره ملی انرژی چین، این کشور توانست هدف ۱۲۰۰ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر را که برای سال ۲۰۳۰ تعیین شده بود، شش سال زودتر محقق کند. این هدف پنج سال پیش توسط شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، اعلام شده بود.
با وجود این پیشرفت، چین همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای در جهان است و برای تولید برق، سیمان و محصولات صنعتی به زغال‌سنگ متکی است.
دنیل جاسپر، مشاور ارشد سیاست‌گذاری در پروژه درودان، گفت: «در حالی که چین بیشترین میزان انتشار کربن را در میان کشورهای جهان دارد، اما تا حدی درک کرده است که توسعه سریع انرژی‌های تجدیدپذیر برای امنیت انرژی و آب‌وهوا ضروری است. با توجه به تغییر دولت در واشنگتن، اکنون چین در موقعیتی قرار دارد که می‌تواند رهبری جهان را در انتقال انرژی به دست گیرد.»
بررسی‌های وب‌سایت کربن‌بریف نشان می‌دهد که میزان انتشار دی‌اکسید کربن چین در ۱۰ ماه پایانی سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل اندکی کاهش داشته است. با این حال، هنوز مشخص نیست که این کاهش آغاز یک تغییر اساسی در وضعیت اقلیمی جهان باشد.
در همین حال، ایالات متحده نیز در سال ۲۰۲۴ رشد قابل‌توجهی در نصب انرژی‌های پاک داشت و ۲۶۸ گیگاوات ظرفیت جدید خورشیدی و بادی اضافه کرد. اما این میزان همچنان کمتر از چین است.
چین نه‌تنها یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر است، بلکه مهم‌ترین صادرکننده تجهیزات مربوط به آن نیز محسوب می‌شود. این کشور تأمین‌کننده اصلی باتری‌ها، پنل‌های خورشیدی، توربین‌های بادی و الکترولایزرهای تولید هیدروژن در جهان است.
مقیاس وسیع تولید صنعتی چین باعث کاهش هزینه انرژی‌های بادی و خورشیدی شده است، به طوری که اکنون در اغلب موارد تولید برق از این منابع ارزان‌تر از سوخت‌های فسیلی است. در همین هفته، شرکت هوش مصنوعی دیپ‌سیک چین امیدهایی ایجاد کرد که ممکن است محققان این کشور راهی برای نوآوری در این زمینه و کاهش مصرف برق بیابند.
در مقابل، صنعت انرژی پاک در آمریکا با موانعی مواجه شده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، با صدور فرمان‌هایی، اجاره و صدور مجوز برای پروژه‌های بادی را متوقف کرد، مجوز استخراج نفت و گاز در آلاسکا را صادر کرد و در سطح ملی وضعیت اضطراری انرژی اعلام کرد.

م/110*

کد خبر 140343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha