وی افزود: پس از اردبیل، ایستگاههای خلخال با دمای منفی ۲۵ درجه و تخت سلیمان و زنجان هر دو با دمای منفی ۲۴ درجه در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
ضیائیان با اشاره به وضعیت سرمای هوا در مراکز استانها گفت: اردبیل با دمای منفی ۲۲ درجه سردترین مرکز استان بود و دمای زنجان و ارومیه به ترتیب ۱۷ و ۱۱ درجه زیر صفر ثبت شد.
وی ادامه داد: در شمال شرق کشور نیز دمای هوا به شدت کاهش یافته است.
ایستگاه کوسه در خراسان شمالی دمای منفی ۲۱.۶ درجه را ثبت کرد و پس از آن سرچشمه با منفی ۲۱.۳ درجه، نیشابور با منفی ۲۰.۶ درجه و فریمان با منفی ۲۰.۳ درجه سردترین نقاط بودند.
رئیس مرکز پیشبینی هواشناسی افزود: در بین مراکز استانها، مشهد با منفی ۱۴.۶ درجه سردترین مرکز استان شد و پس از آن زنجان با منفی ۱۳.۲ درجه و همدان با منفی ۱۲.۸ درجه در رتبههای بعدی قرار داشتند.
او یادآوری کرد: «امروز دمای ۲۸ مرکز استان زیر صفر ثبت شد و فقط در استانهای اهواز، بوشهر و بندرعباس دما به زیر صفر نرسید.»
ضیائیان گفت: «از مجموع ۶۷۵ ایستگاه هواشناسی کشور، ۴۸۰ ایستگاه دمای زیر صفر گزارش کردهاند که دما در ۱۹۰ ایستگاه کمتر از منفی ۱۰ درجه ثبت شده است.»
در حالی که مناطق شمالی کشور با سرمای شدید مواجه هستند، حداکثر دمای ثبتشده در زرآباد سیستان و بلوچستان ۲۸ درجه بالای صفر و در بوشهر ۱۵.۶ درجه بالای صفر بهعنوان گرمترین مرکز استان گزارش شده است.
در سالهای گذشته، ثبت چنین دماهای پایینی در ایران کمتر رخ داده بود. میانگین دمای سالانه کشور در سالهای اخیر بین ۱۸.۳۸ تا ۱۹.۵۷ درجه سانتیگراد در نوسان بوده است.
این کاهش کمسابقه دما در شرایطی رخ میدهد که در سالهای اخیر روند افزایش دما در برخی مناطق کشور مشهود بوده است. بهعنوان مثال، در سال ۲۰۲۱ میانگین دمای سالانه ایران به ۱۹.۵۷ درجه سانتیگراد رسید که بالاترین رقم ثبتشده در بازه زمانی ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ محسوب میشود.
با وجود این، سرمای اخیر نشان میدهد که نوسانات دمایی همچنان ادامه دارد و بر ضرورت آمادگی برای مواجهه با شرایط آبوهوایی غیرقابلپیشبینی تأکید میکند.
م/۱۱۰