دبیر پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندیورولوژی ایران از علائم سنگ کلیه در کودکان گفت و تاکید کرد که این بیماری اگرچه نادر است، می‌تواند نشان‌دهنده اختلالات متابولیک باشد.

به گزارش تابش کوثر ، بهنام شکیبا، دبیر پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندیورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران، در خصوص سنگ کلیه در کودکان اظهار داشت: «سنگ کلیه در ایران یک بیماری شایع است، اما در کودکان کمتر مشاهده می‌شود.» وی افزود: «وجود سنگ کلیه در کودکان می‌تواند نشانه‌ای از اختلالات متابولیک (سوخت و ساز) باشد.»
شکیبا ادامه داد که علائم سنگ کلیه در کودکان مشابه بزرگسالان است، اما ممکن است برای کودک بیان احساساتش دشوار باشد. از جمله علائم می‌توان به درد شدید در پشت، پهلو یا کشاله ران، تکرر ادرار، ادرار دردناک، حالت تهوع، استفراغ، ادرار کدر و عفونت مجاری ادراری اشاره کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: «درمان سنگ کلیه می‌تواند شامل دارو، روش‌های کم تهاجمی مانند سنگ‌شکنی با امواج شوک، یا جراحی‌های کم تهاجمی از طریق مجرا یا سوراخ کوچک در پهلو باشد. جراحی باز کلیه برای سنگ کلیه تقریباً منسوخ شده است.»
شکیبا در پایان از برگزاری پانزدهمین کنگره اندیورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران از ۱۴ تا ۱۶ آذر در مرکز همایش‌های بیمارستان شهید رجایی خبر داد و افزود که این کنگره بر جراحی‌های کم تهاجمی اورولوژی تمرکز دارد.
رئیس جامعه اورولوژی ایران، عباس بصیری، نیز در نشست خبری گفت: «از هر ۱۰۰ نفر ایرانی ۶.۶ نفر دچار سنگ ادراری هستند.» وی افزود: «استان سیستان و بلوچستان بالاترین آمار مربوط به سنگ کلیه را دارد.»
 
م/110
 
 
کد خبر 130513