به گزارش تابش کوثر ، دانشمندان در یک مرکز تحقیقاتی در پکن با شبیهسازی شرایط گرمای شدید به دنبال تولید گونههایی از سیبزمینی هستند که در برابر تغییرات اقلیمی مقاوم باشند. این محصول که نقش کلیدی در امنیت غذایی جهان دارد، تحت تأثیر گرمایش زمین با کاهش شدید تولید مواجه شده است.
لی جیهپینگ، زیستشناس مولکولی و مسئول این پروژه تحقیقاتی، میگوید: «تحقیقات ما نشان میدهد که افزایش دما رشد سیبزمینی را تسریع میکند اما بهشدت از میزان تولید آن میکاهد.» او و تیمش در آزمایشهای اخیر، سیبزمینیهایی با وزنی بسیار کمتر از حد معمول برداشت کردهاند، که زنگ خطری برای آینده تولید این محصول است.
چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده سیبزمینی در جهان، نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی دارد. این محصول به دلیل بازدهی بالا نسبت به سایر محصولات کشاورزی، بخش مهمی از سبد غذایی جهان را تشکیل میدهد. اما گرمایش زمین و افزایش دما نهتنها تولید سیبزمینی را کاهش میدهد، بلکه شرایط را برای شیوع بیماریهایی مانند «بلایت دیررس» فراهم میکند. این بیماری پیشتر باعث قحطی بزرگ ایرلند شده بود.
این پژوهش که بخشی از همکاری دولت چین با مرکز بینالمللی سیبزمینی است، بر روی گونههای مقاوم به گرما متمرکز شده است. کارگران در گلخانههای این مرکز با گردهافشانی دستی روی گلهای سیبزمینی تلاش میکنند گونههای جدید و مقاومتری تولید کنند.
گزارش سازمان ملل نیز هشدار داده که اگر سیاستهای اقلیمی کنونی ادامه یابد، دمای زمین تا سال ۲۱۰۰ ممکن است تا ۳.۱ درجه سانتیگراد افزایش یابد که تهدیدی جدی برای تولیدات کشاورزی محسوب میشود.
م/۱۱۰*
۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳

دانشمندان چینی در حال پژوهش برای توسعه سیبزمینیهای مقاوم به تغییرات اقلیمی هستند.
کد خبر 130493