کرونا همچنان دست از سر مردم دنیا بر نمیدارد؛ این‌بار با سویه‌ نیبوس 

کارشناسان بهداشتی هشدار داده‌اند که شیوع سویه جدیدی از ویروس کرونا به نام نیبوس (N.B.۱.۸.۱) ممکن است در تابستان پیش‌رو موج تازه‌ای از ابتلا در سراسر جهان ایجاد کند. 

به گزارش تابش کوثر، این سویه جدید و بسیار مسری کرونا موسوم به نیبوس، که از تبار سویه اومیکرون است، موجب افزایش موارد ابتلا در چین، سنگاپور و هنگ‌کنگ شده است. این سویه همچنین در بریتانیا شناسایی شده و نگرانی‌ها درباره کاهش ایمنی جمعی و قدرت بالای سرایت آن افزایش یافته است.

بر اساس داده‌های آژانس امنیت سلامت بریتانیا (UKHSA)، تاکنون ۱۳ مورد ابتلا به نیبوس در انگلستان ثبت شده و ۲۵ نمونه نیز از پایان ماه مارس به پایگاه بین‌المللی داده‌های کووید ارسال شده است. با توجه به کاهش گسترده تست‌گیری نسبت به دوره‌های اوج پاندمی، این آمار به احتمال زیاد کمتر از میزان واقعی گسترش ویروس است.

داده‌های دیگر UKHSA نشان می‌دهد که نرخ مثبت شدن تست‌های کرونا به بالاترین سطح خود در سال ۲۰۲۵ رسیده و ۹۷ درصد بیشتر از ماه مارس است.

کارشناسان بریتانیایی هشدار داده‌اند که نیبوس ممکن است در هفته‌های آینده باعث جهش ناگهانی در موارد ابتلا شود. پروفسور لارنس یانگ، ویروس‌شناس دانشگاه وارویک، اعلام کرد: «احتمال زیادی وجود دارد که طی یکی دو ماه آینده شاهد افزایش چشمگیر ابتلا باشیم. اما پیش‌بینی دقیق ابعاد این موج دشوار است.»

او افزود: «ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون یا ابتلاهای قبلی در حال کاهش است و برخلاف ویروس‌هایی مانند آنفلوآنزا، کرونا حتی در هوای گرم و مرطوب نیز به گسترش ادامه می‌دهد.»

پروفسور یانگ توضیح داد که بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد نیبوس توانایی بیشتری برای آلودگی سلول‌های انسانی دارد و ممکن است بهتر از سایر سویه‌ها از سیستم ایمنی فرار کند.

هرچند تاکنون شواهدی از شدت بیشتر بیماری‌زایی نیبوس نسبت به سویه‌های قبلی وجود ندارد، اما ابتلا به آن همچنان می‌تواند برای گروه‌های آسیب‌پذیر مرگ‌بار باشد.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که نیبوس اکنون ۱۰.۷ درصد از موارد ابتلا به کرونا در جهان را تشکیل می‌دهد؛ رقمی که ماه پیش تنها ۲.۵ درصد بود.

ماه گذشته، این سازمان نیبوس را در فهرست «سویه‌های در حال پایش» قرار داد، به این معنا که هنوز سویه‌ای «نگران‌کننده» تلقی نمی‌شود اما روند تحولات آن از نزدیک زیر نظر است.

کارشناسان می‌گویند واکسن‌های فعلی کرونا که برای مقابله با سویه‌های اومیکرونی بازطراحی شده‌اند، انتظار می‌رود در برابر نیبوس نیز اثرگذار باقی بمانند.

علائم ابتلا به نیبوس تفاوتی با دیگر سویه‌های کرونا ندارد و شامل خستگی، تب، درد عضلانی و گلودرد می‌شود.

بر اساس داده‌های UKHSA تا اول ژوئن، ۶.۱ درصد از افراد آزمایش‌شده در آن هفته به کرونا مبتلا بوده‌اند که بالاترین رقم در سال جاری است. این رقم نسبت به هفته پیش ۷ درصد افزایش و نسبت به ماه مارس ۹۷ درصد رشد داشته است.

دکتر گایاتری آمیرتالینگام، معاون مدیر UKHSA، اعلام کرد: «UKHSA تمامی داده‌های موجود درباره سویه‌های ویروس SARS-CoV-۲ در بریتانیا و خارج از این کشور را زیر نظر دارد و یافته‌های خود را به‌طور منظم در گزارش‌های پایش آنفلوآنزا و کووید-۱۹ منتشر می‌کند.»

او افزود: «N.B.۱.۸.۱  داده‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که سهم این سویه از کل موارد ابتلا در حال افزایش است.»

در حال حاضر، افراد بالای ۷۵ سال، ساکنان و کارکنان خانه‌های سالمندان و افراد دارای نقص سیستم ایمنی واجد شرایط دریافت واکسن رایگان کرونا هستند.

داده‌های UKHSA نشان می‌دهد کسانی که در کمپین بهاری واکسن دریافت کرده‌اند، تا ۴۵ درصد کمتر از دیگران نیاز به بستری در بیمارستان داشته‌اند.

این سازمان از همه افراد واجد شرایط خواسته برای دریافت واکسن مراجعه کنند تا از خود در برابر هم سویه نیبوس و هم کرونا به‌طور کلی محافظت کنند.

م/۱۱۰*

کد خبر 141415

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha