آتش‌سوزی‌های بی‌سابقه و گسترده در ژاپن همچنان ادامه دارد

بیش از دو هزار آتش‌نشان با پشتیبانی بالگردهای نظامی در حال مقابله با بزرگ‌ترین آتش‌سوزی جنگلی ژاپن در سه دهه اخیر هستند، در حالی که این حریق هر روز هزاران هکتار را در بر می‌گیرد.

به گزارش تابش کوثر، در حالی که آتش‌سوزی در منطقه ایواته در شمال این ژاپن همچنان ادامه دارد و هفته گذشته جان یک نفر را گرفت، مقام‌های این کشور روز دوشنبه اعلام کردند که حدود ۴۶۰۰ نفر همچنان تحت هشدار تخلیه قرار دارند.
این حریق که در نزدیکی شهر اوفوناتو آغاز شد، در شرایطی گسترش یافته که این منطقه با کمترین میزان بارندگی ثبت‌شده مواجه بوده و سال گذشته نیز گرم‌ترین تابستان ژاپن به ثبت رسید؛ پدیده‌ای که به گفته کارشناسان، تحت تأثیر تغییرات اقلیمی رخ داده است.
شیه‌گرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن، در پارلمان گفت: «اگرچه گسترش آتش تا حدی اجتناب‌ناپذیر است، اما تمام اقدامات لازم را برای جلوگیری از آسیب به خانه‌های مردم انجام خواهیم داد.»
بر اساس اعلام سازمان مدیریت آتش و بلایای ژاپن (FDMA)، از روز پنج‌شنبه تاکنون حدود ۲۱۰۰ هکتار از اراضی این منطقه در آتش سوخته است.
سخنگوی این سازمان در هوکایدو روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما همچنان در حال بررسی وسعت منطقه آسیب‌دیده هستیم، اما این بزرگ‌ترین آتش‌سوزی از زمان حریق سال ۱۹۹۲ در کوشیرو محسوب می‌شود.»
تیم‌های آتش‌نشانی از ۱۴ منطقه ژاپن، از جمله توکیو، برای مهار آتش اعزام شده‌اند و ۱۶ بالگرد، از جمله بالگردهای نظامی، در حال تلاش برای خاموش کردن شعله‌ها هستند.
به گفته مقام‌های آتش‌نشانی، تا روز یکشنبه، ۸۴ ساختمان آسیب دیده‌اند، هرچند ارزیابی خسارت همچنان ادامه دارد.
حدود ۲۰۰۰ نفر از ساکنان منطقه به خانه دوستان و بستگان خود پناه برده‌اند و بیش از ۱۲۰۰ نفر نیز به پناهگاه‌های اضطراری منتقل شده‌اند.
تصاویر پخش‌شده از شبکه ملی NHK نشان می‌دهد که شعله‌های آتش به ساختمان‌ها نزدیک شده و دود سفید غلیظی در آسمان دیده می‌شود.
بر اساس داده‌های دولتی، تعداد آتش‌سوزی‌های جنگلی در ژاپن از دهه ۱۹۷۰ کاهش یافته است، اما این کشور در سال ۲۰۲۳ شاهد حدود ۱۳۰۰ مورد آتش‌سوزی بود که بیشتر آن‌ها در ماه‌های فوریه تا آوریل، یعنی زمانی که هوا خشک و بادها شدیدتر می‌شوند، رخ داده‌اند.
شهر اوفوناتو در ماه فوریه تنها ۲.۵ میلی‌متر بارندگی داشت که کمترین میزان ثبت‌شده برای این ماه محسوب می‌شود. رکورد پیشین در سال ۱۹۶۷ با ۴.۴ میلی‌متر به ثبت رسیده بود، در حالی که میانگین معمول بارندگی در این ماه ۴۱ میلی‌متر است.
برخی پدیده‌های آب‌وهوایی شدید مانند موج‌های گرما یا بارندگی‌های سنگین ارتباط مستقیمی با تغییرات اقلیمی دارند، اما عواملی مانند خشکسالی، طوفان‌های برفی، طوفان‌های حاره‌ای و آتش‌سوزی‌های جنگلی نتیجه ترکیبی از عوامل پیچیده هستند.

م/۱۱۰*

کد خبر 140632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha