به گزارش تابش کوثر، سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) روز پنجشنبه با اعلام موفقیتآمیز بود مأموریت اتصال فضایی بدون سرنشین خود در بیانیهای در شبکه «ایکس» اعلام کرد: «اتصال دو فضاپیما با موفقیت انجام شد! لحظهای تاریخی.»
این مأموریت که با نام «آزمایش اتصال فضایی» (SpaDex) شناخته میشود، شامل پرتاب دو فضاپیمای کوچک با نامهای «هدف» و «تعقیبکننده» به مدار نزدیک زمین بود. وزن هر یک از این فضاپیماها حدود ۲۲۰ کیلوگرم است و در تاریخ ۳۰ دسامبر از مرکز فضایی ساتیش داوان در ایالت آندرا پرادش، با استفاده از یک راکت ساخت هند، به فضا پرتاب شدند.
روز پنجشنبه، دو فضاپیما پس از انجام یک مانور ملاقات با موفقیت به یکدیگر متصل شدند. جیتندرا سینگ، وزیر فضا هند، هنگام پرتاب این مأموریت در شبکه «ایکس» اظهار داشت: «مأموریت اسپادکس آغازگر عصری تازه در اکتشافات فضایی است و توانمندی فناوری و جاهطلبی هند را به نمایش میگذارد.»
ایسرو اعلام کرد که این فناوری نقش کلیدی در آینده صنعت فضایی خواهد داشت و امکان انتقال محمولهها، نمونههای قمری و حتی جابهجایی سرنشینان بین فضاپیماها در مدار را فراهم میکند.
این مأموریت همچنین شامل آزمایش انتقال برق میان دو فضاپیما بود که نقش مهمی در کنترل رباتیک فضایی، مدیریت فضاپیما و اجرای عملیاتهای حساس دارد. پیش از اتصال نهایی، هند روز یکشنبه آزمایشی انجام داد که طی آن، دو فضاپیما تا فاصله سه متری به یکدیگر نزدیک شدند و سپس به موقعیت ایمن بازگشتند.
این موفقیت در شرایطی به دست آمد که به دلیل مشکلات فنی و انحراف بیشتر از حد انتظار، این آزمایش در تاریخهای ۷ و ۹ ژانویه دو بار به تعویق افتاده بود.
هند در سالهای اخیر با مأموریتهایی مانند چاندرایان-۳ و برنامههای بلندپروازانهای همچون فرود انسان بر ماه تا سال ۲۰۴۰ و ساخت ایستگاه فضایی تا سال ۲۰۳۵، جایگاه خود را بهعنوان یک قدرت فضایی در عرصه جهانی تثبیت کرده است.
م/۱۱۰*
نظر شما