به گزارش تابش کوثر، تحقیقات نشان میدهد که تجمع این میکروپلاستیکها، که از پلاستیکهایی مانند کیسههای خرید و بستهبندی غذا جدا میشوند، میتواند با بیماریهای خطرناک مرتبط باشد.
از آنجا که تجزیه کامل پلاستیکها ممکن است تا ۵۰۰ سال طول بکشد، این میکروپلاستیکها در محیط زیست باقی میمانند و پس از وارد شدن به زنجیره غذایی و آب آشامیدنی به بدن انسان وارد میشوند.
اکنون پژوهشگران دانشگاه آکسفورد به این نتیجه رسیدهاند که این میکروپلاستیکها مستقیماً با افزایش و گسترش عفونتهای مقاوم به دارو ارتباط دارند.
تصور میشود که این ابرمیکروبها به دلیل تجویز بیش از حد آنتیبیوتیکها توسط پزشکان ایجاد شدهاند و حالا توانایی مقابله با تقریباً همه نوع از این داروهای نجاتبخش را پیدا کردهاند.
کارشناسان اکنون معتقدند وجود گسترده میکروپلاستیکها در محیط زیست، باعث جهش آنها و در نتیجه افزایش عفونتهای مقاوم به دارو میشود.
طبق این تحقیقات، میکروپلاستیکها میزان انتشار ابرمیکروبها را تا ۲۰۰ برابر افزایش دادهاند.
عدم مقابله با این میکروپلاستیکها میتواند به مرگ میلیونها نفر منجر شود.
سازمان جهانی بهداشت برآورد کرده است که تا سال ۲۰۵۰ حدود ده میلیون نفر در سال به دلیل افزایش تعداد ابرمیکروبها جان خود را از دست خواهند داد.
پروفسور تیموتی والش، نویسنده این مطالعه و میکروبیولوژیست دانشگاه آکسفورد با بیش از ۲۵ سال تجربه در این زمینه، گفت: «با توجه به نبود حکمرانی جهانی در مورد زبالههای پلاستیکی و افزایش میکروپلاستیکهایی که به همه جنبههای فعالیت انسانی نفوذ کردهاند، این یافتهها بسیار نگرانکننده هستند.
در سطح فردی باید رفتاری نظیر کاهش، بازیافت و استفاده مجدد را مد نظر قرار دهیم و در سطح جهانی نیز نیازمند سیاستهای قوی در حکمرانی زبالههای پلاستیکی هستیم.»
م/۱۱۰*
نظر شما