نقش کلسیم در پیشگیری از یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها 

مطالعات نشان می‌دهد مصرف روزانه شیر می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را تا ۱۷ درصد کاهش دهد. 

به گزارش تابش کوثر،پژوهشی که توسط گروهی از دانشمندان انجام و در مجله «نیچر کامیونیکیشنز» منتشر شده، نشان می‌دهد که مصرف روزانه یک لیوان شیر که برابر با ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم است، با کاهش قابل‌توجهی در ریسک ابتلا به سرطان روده مرتبط است. این مطالعه که داده‌های غذایی بیش از ۵۴۲ هزار زن را بررسی کرده، نشان داد که مصرف مواد غنی از کلسیم مانند شیر و ماست می‌تواند طی ۱۶ سال از خطر بروز این سرطان بکاهد. 
بر اساس این تحقیق، تأثیر کلسیم از هر دو منبع لبنی و غیرلبنی مشابه است، اما مصرف فراوان پنیر یا بستنی اثر مشابهی نشان نداده است. همچنین مشخص شد که مصرف الکل و گوشت‌های فرآوری‌شده می‌تواند ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش دهد؛ برای مثال، مصرف روزانه ۲۰ گرم الکل، با افزایش ۱۵ درصدی ریسک سرطان روده همراه است. 
«دکتر کرن پی‌پیر»، پژوهشگر ارشد این مطالعه از دانشگاه آکسفورد، اظهار داشت: «این جامع‌ترین پژوهش در رابطه با تأثیر رژیم غذایی بر سرطان روده است که نقش محافظتی کلسیم را برجسته می‌کند.» او افزود که برای بررسی دقیق‌تر این اثرات در جمعیت‌های مختلف، نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد. 
مصرف شیر طی دهه‌های اخیر به دلیل افزایش تمایل به محصولات بدون لبنیات و آگاهی بیشتر درباره عدم تحمل لاکتوز کاهش یافته است. 
«پروفسور تام سندرز» از کالج کینگ لندن تأکید کرد: «این یافته‌ها با پژوهش‌های پیشین در زمینه محافظت شیر در برابر سرطان همخوانی دارند.» وی افزود که کلسیم ممکن است با اتصال به اسیدهای صفراوی در روده، اثرات مضر آنها را کاهش دهد. 
سالانه هزاران مورد جدید سرطان روده در دنیا ثبت می‌شود. این در حالی است که سبک زندگی کم‌تحرک و رژیم غذایی مدرن باعث افزایش شیوع این سرطان در افراد جوان شده است. 
 
م/۱۱۰*

کد خبر 140167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha