تولید برق پاک در مناطق بحران‌زده با سیستم بالن‌خورشیدی

محققان موفق به طراحی سامانه‌ای نوین شده‌اند که با استفاده از بالن‌های خورشیدی، انرژی پاک و قابل‌اعتمادی را برای مناطق آسیب‌دیده از بلایای طبیعی فراهم می‌کند.  

به گزارش رسانه تابش کوثر، گروهی از پژوهشگران هنگ‌کنگی سیستمی به نام «سیستم فوتوولتائیک بالن‌محور» (BIPVS) طراحی کرده‌اند که می‌تواند راه‌حل جدیدی برای تأمین انرژی در شرایط بحرانی ارائه دهد. این سامانه از بالن‌های پر شده با گاز هلیوم و سلول‌های خورشیدی تشکیل شده و به طور خاص برای محیط‌هایی طراحی شده که نصب پنل‌های خورشیدی سنتی دشوار است.
تینگ‌شنگ ژانگ، یکی از اعضای این پروژه، به «پی‌وی مگزین» گفت: «این سیستم برای ارتفاعات پست و مناطقی که با مشکلاتی مثل سایه‌اندازی و سختی مونتاژ روبرو هستند، طراحی شده است.»
این سامانه ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد؛ از جمله قابلیت مونتاژ و جداسازی آسان که آن را برای مناطقی با شرایط سخت جوی مثل زمستان‌های شدید یا بارش مکرر برف و یخ ایده‌آل کرده است. این سلول‌های خورشیدی بصورت فیلم‌های ‌نازکی زیر بالن قرار گرفته‌اند تا در برابر عوامل مخربی مثل گردوغبار، برف و تگرگ محافظت شوند.
این فناوری که ایده اولیه آن از سوی یک پروفسور از دانشگاه پلی‌تکنیک هنگ‌کنگ مطرح شد، ابتدا برای ترکیب فناوری خورشیدی و بادبادک‌ها طراحی شده بود، اما پس از بررسی بیشتر، نسخه‌ای مبتنی بر بالن توسعه یافت.
این سامانه در پنج کشور از جمله چین، آمریکا و سوئد آزمایش شده و نتایج نشان داده که در مناطقی مثل هنگ‌کنگ می‌تواند ماهانه به طور میانگین 3.379 گیگاوات‌ساعت انرژی تولید کند. مجموع سود اقتصادی این سیستم طی یک چرخه عمرش به حدود 107 میلیون دلار می‌رسد.
این اختراع تازه، گامی مؤثر برای در دسترس‌تر قرار دادن انرژی‌های پاک و کاهش آلاینده‌های فسیلی است. هرچند هنوز تجاری‌سازی این سامانه در دست بررسی است، اما محققان معتقدند که این فناوری می‌تواند آینده‌ای روشن‌تر برای تأمین انرژی در مناطق بحران‌زده و کم‌برخوردار ایجاد کند.

م/110*

کد خبر 140073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha