شکلات تلخ خطر دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف منظم شکلات تلخ می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهد، در حالی که شکلات شیری این تأثیر را ندارد و ممکن است موجب افزایش وزن شود.

به گزارش تابش کوثر ، پژوهشگران دانشگاه هاروارد در ماساچوست، عادات غذایی و وضعیت سلامتی بیش از ۱۱۱ هزار پرستار را که در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ در یک سری از نظرسنجی‌ها شرکت کرده بودند، بررسی کردند.
نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که افرادی که حداقل پنج بار در هفته شکلات تلخ می‌خورند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر دیابت نوع دو قرار دارند. این یافته‌ها پس از حذف افراد با مصرف کالری بسیار بالا یا پایین و در نظر گرفتن عوامل مختلف سبک زندگی به دست آمده است.
جالب اینجاست که هیچ رابطه‌ای بین مصرف شکلات شیری و کاهش خطر دیابت مشاهده نشد. در عوض، مصرف شکلات شیری با افزایش وزن ارتباط داشت.
محققان در مقاله خود نوشتند: «افزایش مصرف شکلات تلخ، اما نه شکلات شیری، با کاهش خطر دیابت نوع دو مرتبط بود. همچنین، مصرف بیشتر شکلات شیری، اما نه شکلات تلخ، با افزایش وزن در بلندمدت همراه بود.»
با این حال، این مطالعه نمی‌تواند به طور قطعی اثبات کند که شکلات تلخ مستقیماً باعث کاهش خطر دیابت می‌شود، زیرا بسیاری از عوامل دیگر نیز ممکن است تأثیرگذار باشند.
شکلات تلخ سرشار از فلاوانول‌ها است؛ ترکیباتی که در میوه‌ها و سبزیجات هم یافت می‌شوند و قبلاً ارتباط آن‌ها با کاهش خطر دیابت تایید شده است.
پژوهشگران اضافه کردند: «شکلات شیری و سفید به دلیل محتوای بالای شکر ممکن است همان تأثیرات مفید شکلات تلخ را نداشته باشند.»
با توجه به افزایش جهانی مبتلایان به دیابت، این یافته‌ها می‌تواند راهی برای مدیریت بهتر رژیم غذایی و کاهش خطر ابتلا به این بیماری باشد.
 
م/110*
 
 
کد خبر 130508