به گزارش تابش کوثر ، این گونه، که «هومو جولورنسیس» یا «مردمان بزرگجمجمه» نامیده شده، احتمالاً بین ۳۰۰ تا ۵۰ هزار سال پیش در چین زندگی میکرده است.
بر اساس پژوهشها، اندازه مغز این انسانتبار حتی از انسانهای امروزی نیز بزرگتر بوده است. محققان میگویند این گونه احتمالاً در گروههای کوچک به شکار حیواناتی مانند اسب وحشی میپرداخته، ابزارهای ساده سنگی میساخته و شاید پوست حیوانات را برای لباس فرآوری میکرده است.
پروفسور شیوجیه وو از آکادمی علوم چین و دکتر کریستوفر بائه از دانشگاه هاوایی، که این کشف را در مقالهای در مجله PaleoAnthropology منتشر کردهاند، معتقدند که این گونه دارای ویژگیهایی است که آن را از سایر انسانتباران جدا میکند.
آنها ۲۱ فسیل انسانتبار را که در دهه ۱۹۷۰ در چین پیدا شده و همچنین بقایای دو جمجمه کشفشده در سال ۲۰۰۵ را بررسی کردهاند.
مهمترین ویژگی این گونه، جمجمهای با حجم تقریبی ۱۷۰۰ میلیلیتر است که از حجم جمجمه انسان مدرن (۱۳۳۰ میلیلیتر) بسیار بزرگتر است. این جمجمهها در منطقه نیهوان، که زمانی دریاچهای بزرگ در شرق آسیا بوده، کشف شدهاند.
به گفته دانشمندان، این انسانها احتمالاً در سواحل این دریاچه سکونت داشتهاند و بقایای آنان اکنون در لایههای رسوبی منطقه باقی مانده است.
ویژگی دیگر این جمجمهها، شکل غیرعادی آنهاست که در قسمت پایه پهنتر از سایر گونههاست. همچنین، فک و دندانهای یافتشده نشاندهنده تفاوتهای ساختاری این گونه با دیگر انسانتباران است.
این یافتهها توجه محققان را جلب کرده است، اما برخی از دانشمندان همچنان نسبت به این ادعا تردید دارند. پروفسور جاناتان هاوک از دانشگاه ویسکانسین-مدیسون مقاله جدید را «جسورانه» توصیف کرده اما گفته است: «شواهد نشان میدهد که تنوع انسانتباران در آسیا بیشتر از چیزی است که قبلاً تصور میکردیم.»
هرچند این گونه هنوز بهطور رسمی ثبت نشده، اما کشف آن نشان میدهد که داستان تکامل انسان در آسیا پیچیدهتر از فرضیات پیشین است.
م/110*
۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۴
دانشمندان از کشف گونهای جدید از انسانهای باستانی خبر دادهاند که به دلیل داشتن جمجمهای بسیار بزرگ، از دیگر انسانتباران متمایز است.
کد خبر 130502