تحقیقات جدید نشان می‌دهد نشستن طولانی‌مدت، حتی با انجام تمرینات ورزشی، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد و توصیه می‌شود که برای کاهش این خطر، فعالیت بدنی منظم انجام شود.

به گزارش تابش کوثر ، بر اساس پژوهشی که در مجله «کالج آمریکایی قلب و عروق» منتشر شده، نشستن مداوم در طول روز حتی با داشتن برنامه ورزشی، خطر بروز بیماری‌های قلبی مانند سکته و نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد.
دکتر «ازیم آجوفو»، نویسنده اصلی این تحقیق و متخصص قلب در بیمارستان بریگام و زنان در بوستون، می‌گوید: «یافته‌های ما بر اهمیت اجتناب از نشستن بیش از حد، حتی در میان افراد فعال از نظر جسمی، تأکید دارد.»
در این تحقیق، داده‌های نزدیک به ۹۰ هزار نفر بررسی شد که یک هفته شتاب‌سنج پوشیده بودند. محققان زمان‌های نشستن و فعالیت این افراد را با تشخیص بیماری‌های قلبی در سال‌های بعد مقایسه کردند.
مطالعات نشان داده که نشستن بیش از ۱۰.۶ ساعت در روز، با افزایش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است. دکتر آجوفو توضیح می‌دهد: «این مقدار یک حد قطعی نیست، اما می‌تواند یک راهنمای اولیه برای سیاست‌گذاری‌های سلامت عمومی باشد.»
دکتر «کیت دیاز»، متخصص رفتارشناسی در دانشگاه کلمبیا، ضمن تأیید اهمیت این تحقیق گفت: «ماهیچه‌ها برای تنظیم قند و چربی خون نیاز به حرکت دارند و وقفه‌های کوتاه حرکتی می‌تواند به عملکرد بهتر آن‌ها کمک کند.»
وی توصیه می‌کند هر نیم ساعت یک‌بار، برای چند دقیقه راه بروید یا فعالیت کوتاهی انجام دهید. به گفته او، حتی یک برنامه ورزشی منظم در پایان روز نمی‌تواند آسیب‌های ناشی از نشستن طولانی را خنثی کند.
محققان تأکید دارند که ورزش همچنان اهمیت خود را برای سلامتی حفظ می‌کند، اما ترکیب آن با فعالیت‌های کوتاه در طول روز مؤثرتر است.
 
م/۱۱۰*
 
کد خبر 130379