به گفته بیورن سمست، فیزیکدان این مرکز، در بهترین حالت، تغییرات سریع بر ۱.۵ میلیارد نفر تأثیر خواهد گذاشت. با این حال، در صورت ادامه روند فعلی، تغییرات خطرناک تا هفتاد درصد جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
مدلسازیها نشان میدهد که بخش بزرگی از این تغییرات اجتنابناپذیر است. سمست میگوید: «تنها راه مقابله با این وضعیت، آمادگی برای رویدادهای جوی غیرمنتظره در دو دهه آینده است.»
دادههای مرکز خدمات اقلیمی کوپرنیک نشان میدهد که تابستان امسال گرمترین تابستان نیمکره شمالی در تاریخ بوده است، رکوردی که تنها سال گذشته شکسته شده بود. زمستان نیمکره جنوبی نیز رکورد گرما را ثبت کرده است.
این افزایش دما منجر به آتشسوزیهای مرگبار، سیل، طوفان و خشکسالی شده که محصولات کشاورزی را نابود و شرایط را برای گسترش بیماریها فراهم کرده است. جنیفر فرانسیس، دانشمند مرکز تحقیقات اقلیمی وودول، میگوید: «مانند افرادی که در منطقه جنگی زندگی میکنند، ما دیگر به صداهای هشدار دهندهای که نقش زنگ خطر را دارند، گوش نمیدهیم.»
این مطالعه نشان میدهد که در صورت عدم کاهش انتشار گازها، بیشترین تغییرات در جایی که بیشتر جمعیت جهان زندگی میکنند، یعنی مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری رخ خواهد داد.
م/110*