تغییرات سازمانی و چالش‌های هوش مصنوعی

 سازمان‌های بزرگ در مسیر پذیرش هوش مصنوعی با چالش‌های جدی مواجه هستند زیرا این فناوری جدید، تغییرات عمده‌ای را در شیوه کار به همراه دارد و موفقیت یا شکست آن به مدیریت تغییرات و تعامل کارکنان بستگی دارد.  

به گزارش تابش کوثر ،تغییرات تکنولوژیکی در سازمان‌ها همیشه با مقاومت و چالش‌های خاص خود روبه‌رو بوده‌اند. از دهه ۱۹۸۰ با ورود رایانه‌های شخصی و بعدها اینترنت، تغییرات بسیاری در محیط‌های کاری به وجود آمد. اما اکنون، هوش مصنوعی با دگرگونی‌های بنیادی، نوعی رابطه جدید میان انسان‌ها و ماشین‌ها ایجاد کرده است. 
آرون لووی، مدیرعامل شرکت باکس، در این خصوص می‌گوید: «این اولین بار است که کامپیوترها تصمیماتی مشابه انسان می‌گیرند و اطلاعات را به شیوه‌ای مانند انسان پردازش می‌کنند.» این امر باعث شده است که سازمان‌ها به بازاندیشی درباره نقش کامپیوترها در محیط کاری بپردازند.
مشکل اصلی در پذیرش هوش مصنوعی، مدیریت تغییرات است. طبق گفته کریم لاهانی، استاد دانشگاه هاروارد، «ماشین‌ها جایگزین انسان‌ها نمی‌شوند، بلکه انسان‌ها با ماشین‌ها جایگزین انسان‌های بدون ماشین خواهند شد.» 
شرکت‌ها باید روش‌های جدیدی برای همراه کردن کارکنان با این تغییرات پیدا کنند. لاهانی در گفتگو با «تک‌کرانچ»، تأکید می‌کند: «اگر بخواهید این تغییرات را بدون در نظر گرفتن نظرات کارکنان اعمال کنید، احتمالاً شکست خواهید خورد.» 
در نهایت، سازمان‌ها باید فراتر از تکنولوژی به اهداف نهایی خود فکر کنند؛ چرا که پذیرش یا عدم پذیرش هوش مصنوعی می‌تواند به بقای آن‌ها منجر شود یا باعث شکست آن‌ها گردد.  
 
م/110
کد خبر 129670