به گزارش تابش کوثر، نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد مصرف زیاد نان سفید، نوشابه، سیبزمینی سرخکرده و خوراکیهای مشابه، احتمال مرگ در بیماران مبتلا به سرطان روده مرحله سوم را بهطور قابل توجهی بالا میبرد.
در یک مطالعه گسترده که روی بیش از ۱۶۰۰ بیمار مبتلا به سرطان روده مرحله سوم انجام شد، مشخص شد بیمارانی که بیشترین میزان غذاهای التهابزا را مصرف کرده بودند، ۸۷ درصد بیش از سایرین در معرض خطر مرگ قرار داشتند.
التهاب یک واکنش طبیعی بدن به آسیبهاست، اما وقتی مزمن شود، میتواند زمینهساز بیماریهای جدی از جمله سرطان باشد. برخی خوراکیها با افزایش التهاب در بدن، به پیشرفت سرطان کمک میکنند.
دکتر سارا چار، پژوهشگر انستیتوی سرطان دانا-فاربر در بوستون و نویسنده اصلی این تحقیق، گفت: «بیماران اغلب از ما میپرسند بعد از درمان چه کارهایی انجام دهند تا شانس بازگشت بیماری کمتر شود و بیشتر عمر کنند. این نتایج نشان میدهد الگوی تغذیه و فعالیت بدنی نقش مهمی در بهبود شرایط بیماران مبتلا به سرطان روده دارد.»
این تحقیق در نشست سالانه انجمن انکولوژی بالینی آمریکا ارائه شده است.
دکتر کیمی نگ، دیگر پژوهشگر این مطالعه، افزود: «این یافتهها شواهد بیشتری درباره نقش تغذیه در بهبود وضعیت بیماران با سرطان روده مرحله سوم ارائه میدهد. برای تدوین توصیههای دقیقتر غذایی، به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.»
استفاده از داروی ضدالتهاب سلکوکسیب در این مطالعه تأثیر خاصی روی ارتباط میان رژیم غذایی و بقا نداشت، اما پژوهشگران تأکید کردند بیمارانی که فعالیت بدنی بیشتری داشتند، طول عمر بیشتری را تجربه کردند.
مطالعات پیشین نیز نشان دادهاند التهاب مزمن میتواند به بروز و پیشرفت سرطان روده منجر شود. اگرچه داروهای ضدالتهاب در برخی موارد به کاهش خطر بازگشت بیماری کمک میکنند، نقش دقیق تغذیه در روند درمان و بقا هنوز به بررسیهای بیشتری نیاز دارد.
در حال حاضر، هر سال حدود ۱۵۰ هزار نفر در آمریکا به سرطان روده مبتلا میشوند و این بیماری دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در مردان و زنان این کشور است. پیشبینی میشود امسال حدود ۵۲ هزار و ۹۰۰ نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست دهند. میانگین بقا در بیماران مرحله سوم حدود ۸۰ درصد است، اما بین ۲۵ تا ۳۵ درصد از بیماران با بازگشت بیماری روبهرو میشوند.
پژوهشگران قصد دارند در مراحل بعدی، اثر رژیم غذایی و سبک زندگی را در بیماران جوانتر و افراد مبتلا به نوع متاستاتیک سرطان روده نیز بررسی کنند.
بر اساس گزارش دانشگاه ایالتی اوهایو، بیش از نیمی از مردم آمریکا رژیمی دارند که موجب التهاب در بدن میشود. همچنین پژوهشی از دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۱۸ نشان داد که مصرف غذاهای التهابزا، خطر ابتلا به سرطان روده را بهویژه در مردان افزایش میدهد.
به گفته محققان، مصرف نان سفید و نوشیدنیهای الکلی با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده مرتبط است. در مقابل، خوراکیهایی مانند سبزیجات برگتیره، آجیلها، غلات کامل و پروتئینهای سرشار از امگا-۳ به کاهش التهاب کمک میکنند. مرکز پزشکی UCLA رژیم مدیترانهای را یکی از مؤثرترین روشها برای کنترل التهاب معرفی کرده است.
دکتر ادوین مکدونالد، متخصص گوارش از دانشگاه شیکاگو، نوشت: «مردم باید به الگوی کلی تغذیهشان توجه کنند نه فقط به چند غذای خاص. هیچ خوراکی معجزهگری وجود ندارد. برای مقابله با التهاب مزمن باید سبک زندگی و تغذیه ضدالتهاب داشت.»
م/۱۱۰*
نظر شما