نور روز توانایی سیستم ایمنی در مبارزه با عفونت‌ها را تقویت می‌کند

نور روز می‌تواند با تأثیر بر ساعت زیستی نوتروفیل‌ها، توانایی سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عفونت‌های باکتریایی را افزایش دهد. 

به گزارش تابش کوثر، محققان در مطالعه‌ای جدید، بر نوتروفیل‌ها، فراوان‌ترین نوع گلبول‌های سفید در بدن، تمرکز کردند. این سلول‌ها به‌سرعت به محل عفونت مهاجرت می‌کنند و باکتری‌های مهاجم را از بین می‌برند.  

برای این پژوهش، از ماهی زبرافیش به‌عنوان مدل زیستی استفاده شد، زیرا ژنتیک آن به انسان شبیه است و بدن شفاف آن امکان مشاهده فرآیندهای زیستی را در لحظه فراهم می‌کند.  

کریستوفر هال، استادیار دپارتمان پزشکی مولکولی و پاتولوژی، گفت: «در مطالعات قبلی مشاهده کردیم که پاسخ‌های ایمنی در ساعات صبح و در فاز فعال اولیه ماهی به اوج خود می‌رسد.»  

وی افزود: «این پاسخ تکاملی احتمالاً به این دلیل است که در طول روز، میزبان فعالیت بیشتری دارد و احتمال مواجهه با عفونت‌های باکتریایی افزایش می‌یابد.»  

محققان در این مطالعه، که در مجله ساینس ایمونولوژی منتشر شد، دریافتند که نوتروفیل‌ها دارای ساعت زیستی هستند که آن‌ها را به نور روز حساس می‌کند و توانایی آن‌ها در نابودی باکتری‌ها را تقویت می‌کند.  

ساعت‌های زیستی در اکثر سلول‌های بدن وجود دارند و با دریافت سیگنال‌های نوری، فعالیت‌های بدن را تنظیم می‌کنند.  

هال اظهار کرد: «با توجه به اینکه نوتروفیل‌ها اولین سلول‌های ایمنی هستند که به محل التهاب می‌رسند، این کشف پیامدهای گسترده‌ای برای درمان بیماری‌های التهابی دارد.»  

وی تأکید کرد: «این یافته راه را برای توسعه داروهایی که ساعت زیستی نوتروفیل‌ها را هدف قرار می‌دهند، باز می‌کند تا توانایی آن‌ها در مبارزه با عفونت‌ها افزایش یابد.»  

در حال حاضر، تحقیقات بر درک مکانیزم‌های دقیقی متمرکز است که چگونه نور بر ساعت زیستی نوتروفیل‌ها تأثیر می‌گذارد.  

م/۱۱۰*

کد خبر 141292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha