به گزارش تابش کوثر، دونالد ترامپ بارها اعلام کرده که قصد دارد در چهار سال آینده، یک تریلیون دلار سرمایه از عربستان سعودی جذب کند. در همین حال، مدیران شرکتهای بزرگ فناوری و اقتصاد آمریکا برای شرکت در نشست مشترک سرمایهگذاری به ریاض سفر کردهاند.
او در ماه ژانویه گفت که از ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان، خواهد خواست این مبلغ را در پروژههای آمریکایی سرمایهگذاری کند. این در حالی است که منابع رسمی سعودی از برنامهریزی برای ۶۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در آمریکا طی چهار سال آینده خبر دادهاند.
ترامپ در اسفند ماه هم این عدد را تکرار کرد و گفت: «دفعه قبل ۴۵۰ میلیارد دلار آوردند. این بار ثروتمندتر شدهاند، ما هم پیرتر. پس گفتم اگر در چهار سال یک تریلیون دلار خرج شرکتهای آمریکایی کنید، من میآیم. آنها هم قبول کردند.»
این سفر با برگزاری نشست سرمایهگذاری مشترک عربستان و آمریکا همزمان شده است؛ جایی که بسیاری از مدیران ارشد شرکتهای آمریکایی حضور دارند.
در میان چهرههای تأییدشده این رویداد، نامهای بزرگی چون ایلان ماسک (مدیرعامل تسلا و مشاور ترامپ)، مارک زاکربرگ (مدیرعامل متا)، سم آلتمن (مدیرعامل OpenAI)، و جین فریزر (مدیرعامل سیتیگروپ) دیده میشود.
هرچند حضور شخص ترامپ در این نشست قطعی نیست، اما چند تن از اعضای کلیدی تیم او از جمله اسکات بسنت، وزیر خزانهداری، هاوارد لاتنیک، وزیر بازرگانی، و دیوید ساکس، مسئول سیاستگذاری هوش مصنوعی و رمزارزها در کاخ سفید سخنرانی خواهند داشت.
با وجود این، بسیاری از کارشناسان تحقق چنین عددی را بعید میدانند. چرا که تولید ناخالص داخلی عربستان در سال گذشته تنها کمی بیش از یک تریلیون دلار بوده است.
در همین زمینه، سامی العریان، استاد دانشگاه استانبول و مدیر مرکز اسلام و امور جهانی، در گفتوگو با الجزیره گفت: «ترامپ تمرکز خود را روی معاملات تجاری مانند فروش تسلیحات، صادرات کالاهای آمریکایی، و البته گسترش روابط راهبردی گذاشته است.»
او افزود: «آمریکا بزرگترین پایگاه هوایی خود را در خارج از کشور در قطر دارد، بزرگترین پایگاه دریاییاش در بحرین است. واشنگتن روابط نظامی، اقتصادی، امنیتی و راهبردی گستردهای با همه کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد. بیش از ۴۰ پایگاه هوایی در این منطقه فعال است.»
العریان تأکید کرد: «سفر ترامپ و تمرکز او بر قراردادهای تجاری، این پیوندهای چندلایه را بیشتر تقویت میکند.»
م/۱۱۰*
نظر شما