وسایل آشپزخانه پلاستیکی و سیاه‌رنگ را از خانه حذف کنید

 تحقیقات نشان می‌دهند که وسایل آشپزخانه و ظروف پلاستیکی به ویژه ظروف سیاه‌رنگ، میکروپلاستیک‌ها را در غذا آزاد می‌کنند و می‌توانند به سلامت انسان آسیب بزنند

 به گزارش تابش کوثر، محققان هشدار می‌دهند که استفاده از وسایل آشپزخانه پلاستیکی، به ویژه ظرف‌های یک‌بار مصرف و ظروف پلاستیکی سیاه‌رنگ، می‌تواند موجب آزادسازی میکروپلاستیک‌ها به غذا شده و تهدیدات جدی برای سلامتی ایجاد کند.
پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ظروف پلاستیکی، به ویژه ظروف سیاه‌رنگ که در بسیاری از خانه‌ها استفاده می‌شوند، می‌توانند میکروپلاستیک‌ها را در غذا آزاد کنند. تحقیقات جدید از دانشگاه پلایموث در انگلستان، نشان می‌دهند که ظروف پلاستیکی سیاه که معمولاً از پسماندهای الکترونیکی ساخته می‌شوند، ممکن است حاوی مواد سمی مانند فلزات سنگین و مواد آتش‌نشانی سمی باشند.
دکتر متیو کول، محقق اصلی این مطالعه، تأکید کرد که استفاده از ظروف سیاه‌رنگ ممکن است بیش از ۵۰۰۰ ذره میکروپلاستیک را در طول یک سال به غذا وارد کند. این ظروف، که بیشتر در بسته‌بندی‌های غذای آماده و یک‌بار مصرف یافت می‌شوند، می‌توانند خطرات جدی برای سلامتی به‌ویژه در طولانی‌مدت ایجاد کنند.
همچنین تحقیقات دانشگاه برونل نشان می‌دهد که میکروپلاستیک‌ها می‌توانند با وارد شدن به بدن انسان التهاب‌های جدی و مشکلاتی برای دستگاه گوارش و سیستم ایمنی ایجاد کنند.
متخصصان پیشنهاد می‌کنند که برای کاهش خطرات ناشی از میکروپلاستیک‌ها در آشپزخانه باید از ظروف پلاستیکی قدیمی و آسیب‌دیده، به ویژه آنهایی که سطح خش دار و شکننده دارند، پرهیز کرد. آنها همچنین تأکید می‌کنند که باید ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی، مانند بطری‌های پلاستیکی، از خانه‌ها حذف شوند، زیرا این ظروف معمولاً از رنگ‌های ارزان ساخته می‌شوند که بیشترین میزان ذرات میکروپلاستیک را آزاد می‌کنند.
تحقیقات نشان می‌دهند که به‌طور کلی کیفیت هوای داخلی خانه نیز بر میزان مواجهه با میکروپلاستیک‌ها تأثیرگذار است. برای کاهش این خطر، بهتر است در خانه‌ها تهویه و تمیزکاری منظم صورت گیرد.

م/110*

کد خبر 140272

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha