به گزارش رسانه تابش کوثر، کنگره آمریکا اوایل امسال قانونی را تصویب کرد که طبق آن تیکتاک باید تا تاریخ مذکور از مالکیت شرکت چینی «بایتدنس» خارج شود، در غیر این صورت فعالیت آن در آمریکا ممنوع خواهد شد. در واکنش به این قانون، مدیران تیکتاک از دیوان عالی خواستند اجرای آن را مسدود کند و حالا تیم حقوقی ترامپ نیز درخواست مشابهی ارائه کرده است.
وکیل ترامپ، «دی. جان ساور»، در دادخواستی اعلام کرد: «رئیسجمهور ترامپ هیچ موضعی درباره اصول موضوعی این اختلاف ندارد، اما از دیوان عالی درخواست میکند که مهلت تعیینشده در قانون برای انتقال مالکیت را به تعویق بیندازد تا دولت آینده او بتواند راهحلی سیاسی برای این مسئله پیدا کند.»
ترامپ در کارزار انتخاباتی خود بارها وعده داد که تیکتاک را حفظ خواهد کرد و حتی ماه گذشته با مدیرعامل تیکتاک، شو زی چو، دیدار داشت. او در این دیدار گفته بود: «به تیکتاک علاقه دارم چون در انتخابات جوانان را با ۳۴ امتیاز جذب کردم.»
دیوان عالی قرار است از ۱۰ ژانویه با بررسی فوری این پرونده، استدلالهای دولت و تیکتاک را بشنود. این در حالی است که ترامپ تا ۲۰ ژانویه بهطور رسمی ریاستجمهوری را بر عهده نمیگیرد.
مخالفان قانون ممنوعیت تیکتاک معتقدند این قانون با اصلاحیه اول قانون اساسی آمریکا که آزادی بیان را تضمین میکند، در تضاد است. با این حال، دادگاه تجدیدنظر واشنگتن از این قانون حمایت کرده و تهدیدات امنیت ملی ناشی از احتمال دسترسی دولت چین به دادههای کاربران آمریکایی را توجیهی قانونی دانسته است.
این در حالی است که خرید تیکتاک توسط شرکتهای آمریکایی بهدلیل حساسیتهای نظارتی در آمریکا و چین با چالشهای جدی مواجه است.
م/110*
نظر شما