به گزارش تابش کوثر ، پژوهشگران دانشگاه فلوریدای جنوبی و مؤسسه سرطان بیمارستان تامپا با بررسی بیش از ۱۰۰ نمونه تومور سرطانی به نتایج مهمی درباره تأثیر رژیم غذایی بر سرطان روده بزرگ دست یافتند.
در این مطالعه مشخص شد که تومورها حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات التهابی هستند که در مقایسه با بافتهای سالم، به رشد و پیشرفت سرطان کمک میکنند.
این ترکیبات که به «لیپیدهای فعال زیستی» معروف هستند میتوانند التهاب بدن را افزایش یا کاهش دهند.
گانش هالاد، استاد مؤسسه قلب دانشگاه فلوریدای جنوبی و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «این مولکولها از محصولات غذایی فرآوریشده میآیند و مستقیماً سیستم ایمنی را نامتعادل کرده و التهاب مزمن را تحریک میکنند.»
وی افزود: «بدن ما طوری طراحی شده است تا از طریق چربیهای سالم، مانند آووکادو، التهاب را بهطور طبیعی کنترل کند.»
غذاهای فوقفرآوریشده مانند چیپس، سوسیس، شیرینیهای صنعتی و کربوهیدراتهای تصفیهشده در بسیاری از رژیمهای غذایی روزمره وجود دارند.
در همین حال، آمارها نشان میدهد که سرطان روده بزرگ در حال افزایش است و این بیماری سومین سرطان شایع و دومین علت مرگومیر ناشی از سرطان در جهان محسوب میشود.
تیموتی ییتمن، نویسنده ارشد مطالعه و استاد جراحی در دانشگاه فلوریدای جنوبی، نیز گفت: «سرطان مانند یک زخم مزمن است که بهبود نمییابد و رژیم غذایی سرشار از غذاهای فوقفرآوریشده میتواند مبارزه بدن با تومورها را دشوارتر کند.»
نتایج این مطالعه که در مجله گات (روده) منتشر شده، اولین پروژه از یک برنامه بهداشتی است.
پژوهشگران امیدوارند با شناسایی مولکولهای ضدالتهاب موجود در غذاهایی مانند سبزیجات برگدار و ماهیهای سرشار از امگا-۳، استراتژیهای جدیدی برای پیشگیری و درمان سرطان ارائه کنند.
ییتمن در ادامه تأکید کرد: «این تحقیقات میتواند مسیر درمان سرطان را متحول کرده و بهجای تکیه بر داروها، از فرآیندهای طبیعی بدن برای مبارزه با بیماریها استفاده کند.»
پژوهشگران همچنین در حال بررسی آزمایشهای اولیهای روی روغن ماهی اصلاحشده هستند که نتایج امیدوارکنندهای در کاهش التهاب داشته است.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که بهترین راه برای داشتن زندگی سالمتر، دوری از غذاهای فرآوریشده و مصرف بیشتر غذاهای کامل و طبیعی مانند میوهها، سبزیجات، حبوبات و پروتئینهای کمچرب است.
م/۱۱۰*
۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶
مصرف غذاهای فوقفرآوریشده باعث افزایش التهاب در بدن و رشد تومورهای سرطانی میشود، اما انتخاب غذاهای سالم میتواند به کاهش این آسیبها کمک کند.
کد خبر 130558