رنگ «رد ۳»، که از مشتقات نفتی است، از سال ۱۹۶۹ در غذاها و داروها مورد استفاده قرار گرفته است. این افزودنی در تنقلات، نوشیدنیها و آبنباتها به کار میرود و تاکنون چندین بار ایمنی آن بررسی شده است. اما درخواست جدید خواستار بازنگری در استفاده از آن شده است.
«فرانک پالون جونیور»، عضو کمیته انرژی و بازرگانی مجلس نمایندگان آمریکا، در نامهای به FDA نوشت: «در حالی که فصل تعطیلات با خوراکیهای شیرین و رنگارنگ فرا رسیده، وجود چنین مواد شیمیایی پنهان در غذاهای مصرفی ما و کودکانمان ترسناک است.» وی افزود: «این افزودنی هیچ دلیلی برای وجود در غذا ندارد جز اینکه مشتریان را فریب دهد و محصولات را جذابتر کند.»
«توماس گالیگان»، دانشمند ارشد مرکز علم در منافع عمومی، نیز تأکید کرد: «این رنگهای خوراکی تنها هدفشان زیبا کردن غذاهاست تا مشتریها آن را بخرند. این یک ابزار بازاریابی است.»
در حالی که FDA تأکید دارد که رنگهای خوراکی بیخطر هستند، استفاده از «رد ۳» در داروها و لوازم آرایشی موضعی از سال ۱۹۹۰ ممنوع شده است.
«جرالد ماند»، استاد مدرسه بهداشت عمومی هاروارد و مشاور سابق FDA، اظهار داشت: «اصل احتیاط میگوید بهتر است ایمن باشیم تا پشیمان، اما ایالات متحده به این اصل پایبند نیست.»
این رنگ خوراکی در برخی کشورها و از جمله ایالت کالیفرنیا ممنوع است و تحقیقات محدودی در مورد تأثیرات آن انجام شده که برخی نگرانیها درباره ارتباط آن با مسائل رفتاری و خطرات سلامت را مطرح کرده است.
م/۱۱۰*