پیشنهاد روسیه برای گسترش گردشگری فرامرزی با چین

وزیر توسعه اقتصادی روسیه در جریان سفر به پکن، با تشریح برنامه‌های گسترده مسکو برای افزایش تعاملات گردشگری با چین، از راه‌اندازی نخستین تله‌کابین فرامرزی جهان میان دو کشور خبر داد. این همکاری‌ها می‌تواند الگویی الهام‌بخش برای دیگر کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران باشد.

به گزارش تابش کوثر، ماکسیم رشنیتنیکوف، وزیر توسعه اقتصادی روسیه، روز شنبه در دیدار با فعالان صنعت گردشگری چین در پکن، پیشنهاد راه‌اندازی مسیرهای فرامرزی برای گردشگران دو کشور و همچنین گردشگران بین‌المللی را مطرح کرد.

وی در این باره گفت: «یکی از پیشنهادها راه‌اندازی مسیرهای فرامرزی برای گردشگران است. سال آینده، نخستین تله‌کابین فرامرزی جهان را افتتاح خواهیم کرد که تنها در چند دقیقه امکان سفر از هیه در چین به شهر بلاگووشچنسک روسیه را فراهم می‌کند. پیش‌بینی می‌کنیم تا سالانه حدود ۲.۵ میلیون مسافر از این مسیر استفاده کنند. همچنین پیشنهاد می‌کنم فهرستی از پروژه‌های امیدوارکننده تهیه شود، از جمله در چارچوب مسیر تاریخی جاده بزرگ چای.»رشنیتنیکوف با تأکید بر گسترش همکاری‌ها با آژانس‌های گردشگری محلی چین افزود: «ما آمادگی داریم برای راهنمایان و سرپرستان تور آموزش‌های لازم را ارائه کنیم و متخصصان چینی را در این حوزه تربیت نماییم. همچنین پذیرای پیشنهادهای شما در زمینه چگونگی تطبیق مسیرها، زیرساخت‌ها و خدمات گردشگری با نیازهای گردشگران چینی هستیم.»

وی همچنین اظهار داشت: «انتظار داریم تا سال ۲۰۳۰، جریان ورود گردشگران چینی به روسیه چهار برابر افزایش یابد. از این رو پیشنهاد می‌کنیم ظرفیت پروازهای میان روسیه و چین به‌طور قابل توجهی افزایش یابد.» وزیر توسعه اقتصادی روسیه پیشنهاد کرد تعداد پروازهای هفتگی میان دو کشور به ۲۰۰ پرواز از شهرهای مهم چین افزایش یابد، به‌ویژه شهرهای جنوبی که در حال حاضر پروازهای محدودی دارند.

او در ادامه با اشاره به توسعه زیرساخت‌های هوایی روسیه خاطرنشان کرد: «تا سال ۲۰۳۰، ۷۸ فرودگاه در روسیه ساخته یا نوسازی خواهد شد. ما در حال گسترش پروازهای بین‌المللی هستیم که اکنون با ۳۸ کشور برقرار است. همچنین مسیرهای جدیدی گشوده می‌شود که با چین شامل شهرهای چنگدو، دالیان، چینگ‌دائو، ووهان و البته جزیره سانیا خواهد بود.»

این سطح از همکاری راهبردی میان روسیه و چین در حوزه گردشگری نشان می‌دهد که دو کشور توانسته‌اند با استفاده از ظرفیت‌های مشترک، هم‌افزایی قابل توجهی ایجاد کنند. چنین الگویی می‌تواند برای جمهوری اسلامی ایران نیز الهام‌بخش باشد؛ چراکه کشورمان با برخورداری از موقعیت ژئوپلیتیکی ممتاز، تنوع فرهنگی و طبیعی گسترده و ظرفیت‌های ترانزیتی، توانایی تبدیل شدن به قطب گردشگری منطقه‌ای و بین‌المللی را دارد. توسعه مسیرهای مشترک گردشگری با کشورهای همسایه، همانند آنچه میان چین و روسیه در حال شکل‌گیری است، می‌تواند بستری برای تحکیم روابط اقتصادی و فرهنگی و تحقق دیپلماسی مردمی در چارچوب سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 142327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha