بیمه سایبری در آستانه ورود به ایران

رئیس کل بیمه مرکزی از صدور قریب‌الوقوع مجوز برای یک شرکت تخصصی بیمه در حوزه‌های سایبری و تکافل خبر داد و اعلام کرد که تخصصی‌سازی صنعت بیمه از سیاست‌های قطعی این نهاد است.

به گزارش تابش کوثر، پرویز خوشکلام خسروشاهی رئیس کل بیمه مرکزی، در گفتگو با ایرنا با تأکید بر تخصصی‌سازی شرکت‌های بیمه، از صدور مجوز برای تأسیس شرکتی با محوریت بیمه سایبری و تکافل در آینده نزدیک خبر داد و گفت: «این شرکت صرفاً در این دو رشته فعالیت خواهد کرد و در صورت موفقیت، مجوز گسترش فعالیت به سایر رشته‌ها نیز صادر می‌شود.»
وی با اشاره به خلأ بیمه‌های سایبری در کشور به‌ویژه پس از حملات سایبری اخیر رژیم صهیونیستی به بانک‌های سپه و پاسارگاد، گفت: «بیمه سایبری نیاز روز جامعه است اما ورود به این حوزه به دلیل کمبود داده‌های ارزیابی ریسک با دشواری همراه است.»
خسروشاهی افزود: «شرکت‌های بیمه نمی‌توانند بدون داده‌های لازم درباره شدت، احتمال و تبعات حادثه وارد پوشش بیمه‌ای شوند. ما تلاش داریم داده‌ها را جمع‌آوری کنیم اما هنوز شرایط لازم برای صدور بیمه‌نامه مهیا نشده است.»
وی خاطرنشان کرد: «حدود یک ماه پیش تقاضای تأسیس شرکت تخصصی در حوزه بیمه سایبری مطرح شد که با آن موافقت شده اما شرط ما این است که ابتدا فقط در رشته سایبری فعالیت کنند تا کارآمدی‌شان اثبات شود.»
رئیس شورای عالی بیمه اظهار داشت: «سیاست بیمه مرکزی صدور مجوز برای شرکت‌های تخصصی است. دیگر مجوز فعالیت جنرال نمی‌دهیم. پیش از این نیز مجوزهایی برای بیمه زندگی صادر کرده‌ایم. متقاضی جدید نیز تنها پس از موفقیت در حوزه سایبری و تکافل می‌تواند به سایر رشته‌ها وارد شود.»
خسروشاهی درباره درخواست‌های دیگر گفت: «تقاضاهایی برای تأسیس شرکت‌های بیمه‌ای در حوزه‌های تخصصی مانند حمل‌ونقل، درمان و فعالیت صرفاً مجازی نیز مطرح شده که در دست بررسی است.»
وی درباره ادغام شرکت‌های بیمه نیز گفت: «هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌ایم که ادغام شرکت‌ها ضرورت یابد. مگر در مواردی که یک شرکت دچار ناترازی شدید شود. البته سه تا چهار شرکت برای ادغام برنامه ارائه داده‌اند که در انتظار دریافت طرح اجرایی آن‌ها هستیم.»
رئیس کل بیمه مرکزی از تدوین قانون جدید برای تسهیل ورود و خروج از صنعت بیمه خبر داد و گفت: «باید امکانی فراهم شود که شرکت‌ها در صورت ناتوانی از ادامه فعالیت، بدون آسیب به بازار و مشتریان، از صنعت خارج شوند.»
وی افزود: «در حال حاضر شرکت‌های بیمه باید درباره مشتریان و بیمه‌نامه‌های صادره پاسخگو باشند تا خللی در خدمات ایجاد نشود.»
در بخش دیگری از اظهارات، خسروشاهی به مذاکرات بیمه‌ای با روسیه اشاره کرد و گفت: «به دلیل تحریم‌ها، شرکت‌های بیمه ایرانی فاقد رتبه‌بندی بین‌المللی هستند. پیشنهاد داده‌ایم که روسیه رتبه‌بندی بیمه مرکزی ایران را بپذیرد تا امکان توزیع ریسک بین دو کشور فراهم شود.»
رئیس بیمه مرکزی همچنین از تصویب اصلاحیه آیین‌نامه توانگری مالی شرکت‌های بیمه در هفته جاری خبر داد و گفت: «در آیین‌نامه جدید، معیارهای تعیین سطح شرکت‌ها تغییر خواهد کرد. همه شرکت‌ها نمی‌توانند سطح یک باشند و ارزیابی دقیق‌تری اعمال خواهد شد. همچنین ریسک سایبری نیز در این ارزیابی گنجانده شده است.»
وی در پایان تاکید کرد: «با اصلاح آیین‌نامه، ابزارهای واکنش سریع‌تر فراهم می‌شود و کیفیت ارزیابی و نظارت بر توانگری شرکت‌ها ارتقاء خواهد یافت.»

م/۱۱۰

کد خبر 141810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha