جنگ خونین غول‌های فن‌آوری بر سر نخبگان هوش مصنوعی

رقابت میان شرکت‌های بزرگ فناوری برای تصاحب آینده‌ی هوش مصنوعی، حالا وارد مرحله‌ای تازه‌ شده است، بطوری که اکنون نبرد اصلی نه بر سر محصول، بلکه بر سر نخبگان حوزه‌ی هوش مصنوعی در جریان است.

به گزارش تابش کوثر، از زمان معرفی چت‌جی‌پی‌تی در سال ۲۰۲۲، جذب نیروهای متخصص به یک بازی تمام‌عیار با پیشنهادهایی به سبک ورزشکاران حرفه‌ای تبدیل شده است.

آریل هربرت-وس، پژوهشگر پیشین اوپن‌ای‌آی و مدیرعامل استارتاپ RunSybil، درباره این روند گفت: «لابراتوارهای هوش مصنوعی استخدام را مثل شطرنج می‌بینند. دنبال افرادی هستند که مهارت‌های مکمل داشته باشند و حاضرند برای جذبشان هزینه‌ی زیادی صرف کنند.»

شرکت‌هایی مثل اوپن‌ای‌آی، گوگل و xAI با تمام توان در تلاش‌اند تا استعدادهای کلیدی را جذب یا حفظ کنند. این افراد معمولا نقش تعیین‌کننده‌ای در موفقیت مدل‌های هوش مصنوعی دارند و گاهی با عنوان «مشارکت‌کنندگان فردی» یا IC شناخته می‌شوند.

نوآم براون، یکی از محققان برجسته اوپن‌ای‌آی، روایت جالبی از تجربه‌ی خودش در سال ۲۰۲۳ دارد: ناهار با سرگئی برین، بنیان‌گذار گوگل، بازی پوکر در خانه سم آلتمن، و حتی ملاقات اختصاصی با سرمایه‌گذاران با جت شخصی. به گفته منابع آگاه، ایلان ماسک نیز شخصاً با برخی پژوهشگران تماس می‌گیرد تا آن‌ها را برای پیوستن به xAI متقاعد کند.

با این حال، براون در نهایت اوپن‌ای‌آی را انتخاب کرد و گفت: «برای من مهم بود که منابع لازم برای پروژه‌ای که به آن علاقه دارم در اختیارم باشد، حتی اگر پیشنهادهای مالی بهتری داشتم.»

اما در بسیاری موارد، پول نقش کلیدی دارد. دو منبع آگاه گفتند برخی از پژوهشگران اوپن‌ای‌آی برای نپیوستن به استارتاپ جدید ایلیا ساتسکِوِر با نام SSI، پیشنهاد ۲ میلیون دلار پاداش و بیش از ۲۰ میلیون دلار سهام اضافی دریافت کرده‌اند. شرط دریافت کامل این مبلغ، تنها ماندن یک‌ساله در شرکت بوده است.

در همین حال، کسانی که از شرکت‌هایی مثل Eleven Labs پیشنهاد داشته‌اند، برای باقی ماندن در اوپن‌ای‌آی دست‌کم ۱ میلیون دلار پاداش گرفته‌اند. حقوق سالانه برخی از محققان این شرکت نیز از ۱۰ میلیون دلار فراتر می‌رود.

در سوی دیگر میدان، گوگل دیپ‌مایند برای نگه داشتن نیروهای کلیدی‌اش تا ۲۰ میلیون دلار حقوق سالانه پرداخت کرده و دوره واگذاری سهام را از ۴ سال به ۳ سال کاهش داده است.

در مقایسه، مهندسان سطح بالا در شرکت‌های فناوری، به طور میانگین سالانه حدود ۲۸۰ هزار دلار حقوق ثابت و ۲۶۰ هزار دلار سهام دریافت می‌کنند؛ تفاوتی فاحش که اهمیت نخبگان هوش مصنوعی را نشان می‌دهد.

نبرد بر سر استعدادهای ده‌هزار برابر تأثیرگذارتر

در دنیای هوش مصنوعی، همه‌چیز به تعداد ممعدودی از نخبگان بستگی دارد. به گفته منابع مطلع، شاید فقط چند ده تا چند صد نفر در جهان، قدرت تغییر مسیر توسعه‌ی مدل‌های هوش مصنوعی را دارند. سم آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، در توییتی نوشت: «مهندسان ۱۰ برابری خوب‌اند، اما محققان ده‌هزار برابری واقعاً استثنایی‌اند.»

خروج میرا موراتی، مدیر ارشد فناوری اوپن‌ای‌آی در سپتامبر و تأسیس یک استارتاپ جدید، تنش در این میدان را افزایش داد. منابع می‌گویند او تاکنون بیش از ۲۰ نفر از کارکنان سابق اوپن‌ای‌آی را جذب کرده و تیمی ۶۰ نفره شکل داده است. هنوز محصولی ارائه نکرده‌اند، اما با توجه به قدرت تیم، در حال جذب سرمایه‌ای بی‌سابقه هستند.

در این شرایط، شرکت‌ها از روش‌های خلاقانه‌ای برای شناسایی استعداد استفاده می‌کنند. شرکت Zeki Data از الگوریتم‌های تحلیل آماری مشابه صنعت ورزش استفاده می‌کند تا استعدادهای ناشناخته را پیدا کند. به گفته این شرکت، Anthropic پژوهشگرانی با زمینه‌ی فیزیک نظری و دیگر شرکت‌ها نیز نیروهایی با سابقه در رایانش کوانتومی جذب کرده‌اند.

سباستین بوبک، که سال گذشته از مایکروسافت به اوپن‌ای‌آی پیوست، گفت: «افراد بسیار باهوشی به این حوزه آمده‌اند که اگر پیشرفت‌های اخیر نبود، وارد هوش مصنوعی نمی‌شدند. این‌ها واقعاً می‌توانند تفاوت ایجاد کنند.»

م/۱۱۰*

کد خبر 141276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha