کشف اسکلت ۳۲۰۰ ساله زن دوران آهن در بابل

اسکلت سه هزار و ۲۰۰ ساله یک زن در منطقه شهنه پشت روستای کامیکلا از توابع بخش بندپی غربی بابل کشف و به موزه بابل منتقل شده است.

به گزارش تابش کوثر و به نقل از مهر، حسن فاضلی، دانشیار گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران، از کشف اسکلت زنی با قدمت سه هزار و ۲۰۰ سال در منطقه شهنه پشت روستای کامیکلا در بابل خبر داد.

وی گفت: «اسکلت سه هزار و ۲۰۰ ساله یک زن در منطقه شهنه پشت روستای کامیکلا از توابع بخش بندپی غربی بابل کشف و به موزه این شهرستان منتقل شده است.»

فاضلی با اشاره به روند کاوش‌ها افزود: «گروه باستان شناسان کاوش خود را در ۲ منطقه قلعه بن و شهنه پشت در سال ۱۳۹۷ آغاز و تا سال ۱۳۹۹ ادامه دادند که حاصل این اکتشاف کشف ۱۶ ترانشه از گورستان مورد کشف بود که به جهت پژوهش بر روی تدفین انجام شد.»

او تأکید کرد: «این محوطه باستانی یکی از غنی‌ترین گورستان‌های عصر آهن ایران به شمار رفته و به لحاظ وسعت در همه منطقه شمال ایران بسیار کم‌نظیر است.»

فاضلی همچنین از کشف ۶۱ اسکلت انسانی در جریان این کاوش‌ها خبر داد و گفت: «۳۱ مورد مربوط به کاوش علمی باستان‌شناسان بوده و مابقی از بقایای انسانی بوده که از حفاری‌های غیرمجاز به دست آمد که غالباً همه از عصر آهن است.»

او افزود: «محوطه باستانی شهنه پشت بابل از نیمه دهه ۱۳۸۰ هدف حفاری‌های سودجویان آثار تاریخی قرار گرفت و بسیاری از قبور و اشیای داخل آن که قدمت سه هزار ساله دارد به یغما رفت.»

دانشیار دانشگاه تهران با اشاره به برنامه‌های آینده گفت: «درصدد هستیم شهر زیر خاک را بیرون آورده و در خشرودپی موزه باستان‌شناسی دایر و جذب توریست داخلی و خارجی داشته باشیم.»

م/۱۱۰

کد خبر 141251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha