به گزارش تابش کوثر، در پی تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» در سرویس نقشه گوگل، دولت مکزیک از این شرکت فناوری شکایت کرد. این تغییر بنا بر دستور اجرایی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا انجام شده و با مخالفت شدید مقامات مکزیکی همراه بوده است.
«کلودیا شینباوم»، رئیسجمهور مکزیک روز جمعه اعلام کرد که کشورش به دلیل تغییر نام «خلیج مکزیک» در نقشههای گوگل، علیه این شرکت شکایت رسمی تنظیم کرده است.
وی در یک نشست خبری گفت: «شکایت علیه گوگل به دلیل این اقدام غیرقانونی ثبت شده است».
دستور ترامپ برای تغییر نام بخشی از خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا»، که در نخستین روز بازگشت وی به کاخ سفید صادر شد، اساس این جنجال است. این دستور صرفاً شامل بخش آمریکایی فلات قاره میشود، اما گوگل در اقدامی هماهنگ، نام کامل این پهنه آبی را در نسخه آمریکایی نقشههای خود تغییر داد.
شینباوم در ماه فوریه هشدار داده بود که در صورت عدم اصلاح نام، مکزیک اقدام قضایی خواهد کرد. او گفته بود: «ما در حال بررسی تبعات حقوقی این مسئله هستیم، اما امیدواریم که این تصمیم بازبینی شود.»
وزارت امور خارجه مکزیک نیز طی نامههایی رسمی، از گوگل خواسته بود از تغییر نام این منطقه دریایی خودداری کند.
بر اساس دادههای «ساورین لیمیتس» (Sovereign Limits)، خلیج مکزیک بهطور تاریخی و حقوقی بین سه کشور تقسیم شده است: آمریکا ۴۶٪، مکزیک ۴۹٪ و کوبا ۵٪ از آن را کنترل میکنند.
شینباوم تأکید کرده بود: «آنچه گوگل انجام داده، تغییر نام فلات قاره مکزیک و کوباست، در حالی که فرمان ترامپ فقط شامل بخش آمریکایی میشود.»
در حال حاضر، گوگل نقشهها را بهگونهای نمایش میدهد که در داخل خاک آمریکا، نام «خلیج آمریکا»، در مکزیک «خلیج مکزیک» و در سایر نقاط جهان ترکیب «خلیج مکزیک (خلیج آمریکا)» دیده میشود. این در حالی است که این پهنه آبی بیش از ۴۰۰ سال است با نام «خلیج مکزیک» شناخته میشود.
گوگل اعلام کرده تغییرات اعمالشده، مطابق سیاست دیرینه این شرکت در تبعیت از دولت آمریکاست.
در پاسخ به اعتراض مکزیک، «کریس ترنر»، معاون روابط دولتی گوگل، اعلام کرده بود: «شرکت گوگل سیاست خود را تغییر نخواهد داد.»
اعلام شکایت رسمی از سوی شینباوم همزمان با تصویب اولیه «قانون خلیج آمریکا» در مجلس نمایندگان آمریکا به رهبری جمهوریخواهان انجام شد. این طرح با رأی ۲۰۶ به ۲۱۱ تصویب شده و قرار است به سنا ارسال شود.
م/۱۱۰*
نظر شما