به گزارش تابش کوثر، یک نظرسنجی از کارشناسان حوزه نیمههادی نشان میدهد که کره جنوبی در تمامی بخشهای تولید تراشه از چین عقب افتاده است، امری که لزوم توسعه فرآیندهای پیشرفتهتر را برای این کشور پررنگتر میکند.
بر اساس گزارشی از «کُریا تایمز»، بررسی انجامشده توسط «مؤسسه برنامهریزی و ارزیابی علم و فناوری کره» با مشارکت ۳۹ کارشناس محلی نشان داد که کره جنوبی در فناوری حافظههای مقاومتی و با شدت بالا با امتیاز ۹۰.۹ درصد، پس از چین با ۹۴.۱ درصد قرار گرفته است.
در بخش تراشههای هوش مصنوعی با کارایی بالا، چین توانسته است امتیاز ۸۸.۳ درصد را کسب کند، درحالیکه کره جنوبی با ۸۴.۱ درصد در جایگاه پایینتری قرار دارد. همچنین، در زمینه نیمههادیهای قدرتی، فاصله میان این دو کشور چشمگیرتر است و کره جنوبی تنها به ۶۷.۵ درصد رسیده، درحالیکه چین با ۷۹.۸ درصد عملکرد بهتری داشته است.
در حوزه فناوری حسگرهای پیشرفته نسل آینده نیز کره جنوبی با امتیاز ۸۱.۳ درصد فاصله خود را با چین کاهش داده، اما همچنان پشت سر این کشور با امتیاز ۸۳.۹ درصد قرار دارد. تنها در بخش فناوری بستهبندی پیشرفته نیمههادی، هر دو کشور با امتیاز ۷۴.۲ درصد در جایگاه برابر قرار گرفتند.
این تغییرات نسبت به سال ۲۰۲۲ نشان میدهد که چین و کره جنوبی جایگاه خود را در این صنعت تغییر دادهاند. این وضعیت میتواند زنگ خطری برای کره جنوبی باشد تا راهبردهای جدیدی را برای حفظ رقابتپذیری خود در بازار نیمههادیها تدوین کند. در همین راستا، «پارک یونگ-این»، رئیس بخش نیمههادی سامسونگ، اخیراً از کارکنان بخش «سیستم LSI» این شرکت خواسته است تا مسئولیت توسعه محصولات پرچمدار را بهطور مشترک بر عهده بگیرند و سهم بیشتری در پیشرفت این صنعت داشته باشند.
با توجه به این نتایج، انتظار میرود که صنعت نیمههادی کره جنوبی در ماههای آینده برای جبران این عقبماندگی تلاش بیشتری کند.
م/۱۱۰*
نظر شما