قلب‌های آسیب‌دیده توان ترمیم خود را دارند

قلب انسان پس از نارسایی می‌تواند با کمک روش‌های خاص درمانی، توانایی خودترمیمی خود را بازیابد.

به گزارش تابش کوثر، نتایج یک پژوهش علمی نشان می‌دهد که دستگاه «کمکی بطن چپ» یا LVAD می‌تواند توانایی قلب برای بازسازی سلول‌های آسیب‌دیده را افزایش دهد. این دستگاه که به‌روش جراحی نصب می‌شود، معمولاً برای بیماران با نارسایی شدید قلب استفاده می‌شود و به پمپاژ خون در بدن کمک می‌کند.
این مطالعه روی ۵۲ بیمار قلبی انجام شد که ۲۸ نفر از آن‌ها با این دستگاه درمان شدند. برخی بیماران بهبود قابل‌توجهی پیدا کردند، تا جایی که توانستند بدون نیاز به این دستگاه زندگی کنند. با این حال، هنوز مشخص نیست چرا این بهبود با چنین سرعتی رخ می‌دهد.
پژوهشگران برای بررسی روند بازسازی سلول‌های قلب، از کربن رادیواکتیو (۱۴C) استفاده کردند. این ماده می‌تواند سن سلول‌ها را نشان دهد. آن‌ها دریافتند که قلب‌های آسیب‌دیده در مقایسه با قلب‌های سالم، ۱۸ تا ۵۰ برابر کندتر سلول‌های جدید تولید می‌کنند. اما در بیمارانی که از دستگاه LVAD استفاده کرده بودند، این روند شش برابر سریع‌تر از قلب‌های سالم بود.
اولاف برگمان، زیست‌شناس مولکولی از مؤسسه کارولینسکا در سوئد، گفت: «به نظر می‌رسد مکانیزم ناشناخته‌ای در قلب وجود دارد که می‌توان آن را برای ترمیم فعال کرد.» او اضافه کرد که تیم پژوهشی همچنان مشغول مطالعه این فرآیند در سطح سلولی و مولکولی است.
این روش نسبت به درمان‌هایی مثل پیوند سلول، ساده‌تر و طبیعی‌تر است. پژوهشگران همچنین در حال یافتن روش‌هایی برای فعال‌سازی بیشتر توانایی ترمیمی قلب هستند.
این یافته‌ها امید تازه‌ای برای بهبود درمان بیماری‌های قلبی فراهم کرده و می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روش‌های جدید درمانی در آینده باشد.

م/۱۱۰*

کد خبر 140158

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha