ذرات میکروپلاستیک در چای کیسه‌ای باعث افزایش سرطان می‌شود

تحقیقات تازه نشان می‌دهد که چای کیسه‌ای هنگام قرار گرفتن در آب داغ، میلیاردها ذره میکروپلاستیک آزاد می‌کند و این ذرات ممکن است خطر ابتلا به سرطان و کاهش باروری را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهند.

به گزارش رسانه تابش کوثر، مطالعات جدید زنگ خطر دیگری درباره آلودگی پلاستیکی به صدا درآورده است. چندی پیش پژوهشگران دریافتند که چای‌های کیسه‌ای هنگام دم کردن، میلیاردها ذره میکروپلاستیک آزاد می‌کنند. اکنونمشخص شده است که این ذرات می‌توانند وارد سیستم گوارشی و حتی اندام‌های بدن شوند و با افزایش خطر سرطان و مشکلات ناباروری مرتبط باشند.
در این پژوهش که نتایج آن در مجله «کِموسفی‌یر» منتشر شده، سه نوع چای کیسه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها نشان داد که چای‌های کیسه‌ای پلی‌پروپیلن بیشترین میزان آلودگی را ایجاد کرده و تا ۱.۲ میلیارد ذره پلاستیکی در هر میلی‌لیتر آب آزاد می‌کنند. چای‌های نایلونی نیز میلیون‌ها ذره پلاستیکی در آب داغ تولید کردند.
این ذرات به راحتی وارد سلول‌های روده‌ای می‌شوند که وظیفه تولید مخاط محافظ را بر عهده دارند. در مواردی، این میکروپلاستیک‌ها حتی به هسته سلول نفوذ کرده و احتمال ایجاد تغییرات ژنتیکی و رشد غیرطبیعی بافت‌ها را افزایش می‌دهند.
تحقیقات پیشین نشان داده بود که تماس طولانی‌مدت با میکروپلاستیک‌ها می‌تواند به کاهش تحرک اسپرم در مردان و افت توانایی باروری منجر شود. همچنین، مطالعات دیگر از ارتباط این ذرات با تسریع رشد سلول‌های سرطانی در دستگاه گوارش خبر داده‌اند.
ماریا وستربس، از فعالان حوزه سلامت پلاستیک، هشدار داد: «پلاستیک‌ها اثرات مخربی بر سلامت انسان دارند و جامعه جهانی نباید این خطر را نادیده بگیرد.»
محققان تاکید دارند که باید پژوهش‌های بیشتری درباره اثرات میکروپلاستیک‌ها بر بدن انجام شود. در عین حال، جایگزینی مواد طبیعی و کاهش استفاده از پلاستیک در خانه می‌تواند میزان تماس با این ذرات مضر را کاهش دهد.

م/110*

کد خبر 140080

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha