به گزارش تابش کوثر مطالعهای تازه نشان داده که مصرف روزانه قهوه، چه کافئیندار و چه بدون کافئین، میتواند خطر ابتلا به سرطانهای دهان، گلو و حنجره را کاهش دهد. این تحقیق بر اساس بررسی دادههای بیش از ۲۵ هزار نفر انجام شده است.
پژوهشگران آمریکایی با تحلیل دادههای ۱۴ مطالعه گذشته دریافتند که مصرف بیش از چهار فنجان قهوه در روز میتواند خطر ابتلا به سرطانهای سر و گردن را تا ۱۷ درصد کاهش دهد.
این تحقیقات، که توسط «کنسرسیوم اپیدمیولوژی سرطانهای سر و گردن» انجام شده، نشان داده است که چای نیز خواصی مشابه دارد و میتواند به کاهش خطر این نوع سرطانها کمک کند.
سرطانهای دهان و گلو بهطور مستقیم با مصرف دخانیات و الکل مرتبط هستند و مصرف دخانیات خطر ابتلا به این بیماریها را چندین برابر افزایش میدهند. اما نوشیدنیهایی مثل قهوه و چای به دلیل داشتن ترکیبات ضدسرطانی و ضدالتهابی، ممکن است از اثرات زیانآور این مواد نیز بکاهند.
نتایج این تحقیق نشان میدهد افرادی که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه کافئیندار مینوشند، ۳۰ درصد کمتر به سرطان دهان و ۲۲ درصد کمتر به سرطان گلو مبتلا میشوند. همچنین، مصرف ۳ تا ۴ فنجان قهوه احتمال سرطان در بخشهای پایینی گلو را تا ۴۰ درصد کاهش میدهد.
جالب اینکه حتی قهوه بدون کافئین نیز میتواند تا ۲۵ درصد خطر سرطان دهان را کاهش دهد. همچنین مصرف چای با کاهش نزدیک به ۳۰ درصدی خطر سرطان گلو مرتبط است، اما مصرف بیش از حد آن ممکن است احتمال سرطان حنجره را افزایش دهد.
پژوهشگران میگویند عواملی مانند دمای نوشیدنی نیز میتوانند در این زمینه نقش داشته باشند و اثرات آن را پیچیدهتر کنند.
دکتر «یوان-چین ایمی لی»، اپیدمیولوژیست دانشگاه یوتا، در این باره میگوید: «این مطالعه نشان میدهد که حتی قهوه بدون کافئین نیز میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. با این حال، برای درک بهتر این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است.»
سالانه نزدیک به ۹۰۰ هزار مورد جدید سرطان سر و گردن در جهان ثبت میشود که تقریباً نیمی از آنها جان خود را از دست میدهند.
م/۱۱۰*
نظر شما