دانشمندان موفق به ساخت باتری الماسی جدیدی شده‌اند که با استفاده از کربن-۱۴، می‌تواند هزاران سال بدون نیاز به تعویض کار کند و کاربردهایی در محیط‌های سخت و دستگاه‌های پزشکی خواهد داشت.

به گزارش تابش کوثر، محققان دانشگاه بریستول با همکاری سازمان انرژی اتمی بریتانیا (UKAEA) نوعی باتری ساخته‌اند که با استفاده از کربن-۱۴ قادر است برای هزاران سال انرژی تولید کند. کربن-۱۴ طولانی‌ترین ایزوتوپ رادیواکتیو کربن است.
برای اطمینان از ایمنی، این ماده رادیواکتیو درون لایه‌هایی از الماس مصنوعی قرار گرفته تا از هرگونه خطر احتمالی جلوگیری شود.
تام اسکات، استاد دانشگاه بریستول، در این باره گفت: «ما فناوری‌ای ارائه کرده‌ایم که باتری‌ها هرگز نیاز به تعویض ندارند و از دید انسان، برای همیشه کار می‌کنند.»
این باتری بسیار نازک است و ابعادی مشابه باتری‌های سکه‌ای لیتیوم-یونی دارد، اما انرژی آن در سطح میکرووات تولید می‌شود.
محققان برای ساخت این فناوری در کمپ کالهام سازمان انرژی اتمی بریتانیا یک سیستم تولید لایه‌های نازک الماس مصنوعی طراحی کرده‌اند و اکنون به دنبال توسعه ماشین‌آلات برای تولید باتری‌های بزرگ‌تر هستند.
سارا کلارک، مدیر بخش سوخت تریتیوم در UKAEA، گفت: «باتری‌های الماسی یک راه‌حل ایمن و پایدار برای تأمین مداوم انرژی در سطح میکرووات هستند. این فناوری با استفاده از الماس مصنوعی، مقادیر کمی کربن-۱۴ را به‌طور ایمن محصور می‌کند.»
کاربردهای اولیه این باتری در محیط‌های سخت و دور از دسترس مانند ماهواره‌های کوچک و سنسورهای کف دریا خواهد بود.
این تحقیق با حمایت مالی آژانس فضایی اروپا انجام شده است.
همچنین دانشمندان احتمال می‌دهند که در آینده این باتری بتواند در بدن انسان برای دستگاه‌هایی مانند ضربان‌ساز قلب و ایمپلنت‌های پزشکی استفاده شود و نیاز به تعویض مکرر باتری این دستگاه‌ها را از بین ببرد.

 
م/۱۱۰*
کد خبر 130541