وزیر نیرو با اشاره به کمبود سوخت در نیروگاه‌های حرارتی و احتمال بروز خاموشی در زمستان، از همکاری مردم در صرفه‌جویی انرژی و تلاش برای تأمین سوخت مورد نیاز خبر داد.

به گزارش تابش کوثر، عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در حاشیه جلسه هیئت دولت اظهار داشت که حدود ۱۳ نیروگاه به‌دلیل کمبود سوخت از مدار خارج شده‌اند.
وی توضیح داد: «مقدار ذخیره‌سازی برای نیروگاه‌ها انجام شده که ناکافی بوده است و این موجب شده تا نیروگاه‌های سیکل ترکیبی سوخت کافی نداشته باشند.»
وزیر نیرو با تأکید بر همکاری مردم در مصرف بهینه انرژی گفت: «اگر مردم همکاری کنند، از نظر تولید برق مشکل نخواهیم داشت.»
وی افزود: «همکاری مردم مناسب بوده و باید میزان صرفه‌جویی انرژی را ارزیابی کنیم. بر اساس گزارش دریافت شده، رقم قابل توجهی صرفه‌جویی داشتیم. باید عدد صرفه‌جویی ادارات را در مقیاس کل کشور ببینیم.»
علی‌آبادی همچنین اظهار کرد: «اخیراً دو سفر به ترکمنستان داشتم که در این سفر موفق شدیم قرارداد حداکثر انتقال برق از ترکمنستان را تا تابستان منعقد کنیم. با توجه به سطح نیاز ما، این کافی نیست. وزارت نفت در تلاش است تا سوخت مورد نیاز را تأمین کند.»
وی تأکید کرد: «تلاش داریم که انتقال برق در حداکثر ظرفیت را داشته باشیم تا بتوانیم نیاز کشور را تأمین کنیم که این می‌تواند بین ۲ تا ۵ میلیون لیتر صرفه‌جویی سوخت ایجاد کند.»
در همین راستا، ناصر اسکندری، سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، روز سه‌شنبه اعلام کرد: «از ابتدای سال تاکنون بالغ بر پنج میلیارد مترمکعب گاز کمتری در اختیار نیروگاه‌های حرارتی قرار گرفته است و نبود سوخت موجب خروج هشت‌هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی از مدار تولید شده است.»
وی با اشاره به افزایش ۲.۲ درصدی تولید برق نیروگاه‌های حرارتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزود: «این میزان افزایش تولید در حالی است که سوخت معادل مصرفی از سوی نیروگاه‌ها برای تحقق این رقم تنها ۱.۲ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.»
اسکندری تأکید کرد: «این مهم حاکی از آن است که راندمان نیروگاه‌های کشور نسبت به سال گذشته ارتقا یافته و مجموعه وزارت نیرو به سمت افزایش راندمان، استفاده از نیروگاه‌های راندمان بالا و توسعه بخش بخار نیروگاه‌های کشور در حال حرکت است تا از طریق استفاده سوخت کمتر بتواند برق بیشتری تولید کند.»
وی خاطرنشان کرد: «به دلیل اینکه بار مصرفی در زمستان کمتر از فصل تابستان است و ظرفیت زیادی از نیروگاه‌ها آزاد هستند، این واحدها مشکلی در تأمین برق مطمئن و پایدار مشترکان ندارند، اما به دلیل نبود سوخت حدود هشت‌هزار و ۵۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌ها از مدار تولید خارج شده‌اند.»
این مقام مسئول افزود: «مجموعه پالایش و پخش کشور تلاش کردند بخشی از این کمبود را با تحویل سوخت مایع جبران کنند، ولی مخازن نیروگاهی کامل پر نشده است. امیدواریم کاهش تحویل سوخت در نیروگاه‌ها اثر منفی در تأمین برق نداشته باشد تا مردم از نعمت داشتن برق پایدار برخوردار باشند.»
 
م/۱۱۰
کد خبر 130621