نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا نیز با ۳۸ سنت رشد، ۶۷.۵۸ دلار معامله شد.
سقوط دولت بشار اسد در سوریه که روز یکشنبه توسط شورشیان مسلح اعلام شد، نگرانیها از بیثباتی بیشتر در منطقه را افزایش داد.
تومومیچی آکوتا، اقتصاددان ارشد در مؤسسه میتسوبیشی UFJ گفت: «تحولات اخیر سوریه، لایه جدیدی از نااطمینانی سیاسی به خاورمیانه اضافه کرده و باعث افزایش قیمت نفت شده است.»
او همچنین اضافه کرد: «کاهش قیمتهای نفتی عربستان و تمدید کاهش تولید توسط اوپک پلاس در هفته گذشته نشاندهنده تقاضای ضعیف از سوی چین است و احتمالاً بازار تا پایان سال با فشار روبهرو خواهد شد.»
روز یکشنبه، شرکت سعودی آرامکو قیمت نفت خام خود برای خریداران آسیایی در ژانویه ۲۰۲۵ را به پایینترین سطح از اوایل سال ۲۰۲۱ کاهش داد.
این اقدام ناشی از تقاضای ضعیف در چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان است.
در همین حال، اوپک پلاس تصمیم گرفته است افزایش تولید نفت را به آوریل ۲۰۲۵ موکول کند و بازگشت کامل به سطح تولید عادی را تا پایان سال ۲۰۲۶ به تأخیر بیندازد.
اوپک پلاس که نیمی از تولید نفت جهان را در دست دارد، به دلیل کاهش تقاضا و افزایش تولید سایر کشورها چندین بار برنامههای خود را تغییر داده است.
در ایالات متحده نیز، تعداد دکلهای نفت و گاز فعال به بالاترین میزان از سپتامبر رسیده و نشان از افزایش تولید نفت این کشور دارد.
همزمان با این تحولات، سرمایهگذاران در انتظار گزارش تورم آمریکا در روز چهارشنبه هستند که میتواند مسیر تصمیمات فدرال رزرو درباره نرخ بهره را مشخص کند.
بانک ANZ در تحلیلی اعلام کرد: «حتی کاهش احتمالی نرخ بهره توسط فدرال رزرو نیز نمیتواند نگرانیها درباره کاهش رشد اقتصادی جهان و تأثیر آن بر تقاضای نفت را از بین ببرد.»
در چین نیز که تأثیر مهمی بر بازار نفت دارد، نرخ تورم مصرفکننده در ماه نوامبر به کمترین میزان در پنج ماه گذشته رسید و روند کاهش قیمت در بخش تولید همچنان ادامه دارد.
این آمار نشان میدهد تلاشهای دولت چین برای تحریک رشد اقتصادی تاکنون چندان موفق نبوده است.
م/۱۱۰*