احتمال این که کودک متولد شده در آنگولا پیش از آنکه به پنج سالگی برسد بمیرد ۲۰ برابر بیشتر از احتمال مرگ کودکی است که در آمریکا متولد شده است.

به گزارش تابش کوثر، بنابر گزارش سازمان غیردولتی "کودکان را نجات دهید"، کودکانی که در آفریقای سیاه متولد می‌شوند در مقایسه با دیگر کشورها و مناطق جهان بدترین وضعیت را دارند.

کشورهای اروپایی مثل نروژ، اسلوونی و فنلاند در رده‌های نخستین قرار دارند و شرایط کودکان در این کشورها در بهترین وضعیت ممکن در مقیاس جهانی آن قرار دارد.

کودکان نیجر، آنگولا و مالی بدترین وضعیت زندگی و امید به زندگی را در دنیا دارند. جالب‌تر این که جایگاه آمریکا از همین منظر سی‌وششمین است.

هفت کشور از میان ۱۰ کشوری که در انتهای جدول جای گرفته‌اند و کودکان در آنها در بدترین شرایط به دنیا می‌آیند و زندگی می‌کنند کشورهای غرب و مرکز آفریقا هستند.

در گزارشی که سازمان غیردولتی "کودکان را نجات دهید" منتشر کرده آمده است: احتمال این که کودکان در این کشورها از دوران کودکی خود لذت ببرند، دوره‌ای که می بایست در آن بازی کنند و به لحاظ احساسی و اجتماعی و جسمی رشد کنند، بسیار کم است.

در این گزارش و با استناد به داده‌ها و اطلاعات سازمان ملل متحد و دولت‌های محلی آمده است که در کشورهای آفریقایی، میزان مرگ و میر کودکان پیش از پنج سالگی، سوء تغذیه، عدم دسترسی به مدرسه، کار اجباری، ازدواج زودهنگام، آواره‌گی ناشی از مناقشه‌ها و جنگ‌ها و نیز شمار کودکانی که کشته و قربانی می شوند بالاترین سطح و میزان را دارد.

به گزارش یورونیوز، در بین کشورهای آفریقایی بالاترین میزان مرگ و میر کودکان در آنگولا، چاد، مالی، نیجریه، سیرالئون، سومالی و جمهوری آفریقای مرکزی اتفاق می‌افتد، کشورهایی که ۱۰ درصد کودکان هرگز پنج سالگی را تجربه نمی‌کنند. این رقم با میزان مرگ و میر در کشورهایی همچون ژاپن و فنلاند حداقل ۴۰ برابر تفاوت دارد.

منبع: ایسنا
ت/444

کد خبر 55428