به گزارش تابش کوثر، به گزارش منابع خبری آمریکایی، وزارت خارجه ایالات متحده طی ابلاغیهای رسمی در تاریخ ۳ ژوئیه هشدار داد که فرد یا افرادی با جعل هویت مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، تلاش کردهاند از طریق پیامک، اپلیکیشن سیگنال و پیام صوتی با دستکم سه وزیر امور خارجه، یک سناتور آمریکایی و یک فرماندار تماس برقرار کنند.
نسخهای از این ابلاغیه که در اختیار خبرگزاری آسوشیتدپرس قرار گرفته، نام این مقامات را ذکر نکرده است.
تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: «وزارت خارجه از این حادثه آگاه است و موضوع را تحت نظارت و پیگیری قرار داده است. این وزارتخانه مسئولیت خود در حفاظت از اطلاعات را جدی میگیرد و بهطور مداوم در جهت ارتقای امنیت سایبری گام برمیدارد تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.»
وی به دلیل ملاحظات امنیتی و ادامه تحقیقات، از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.
این ماجرا تازهترین مورد از سوءاستفاده از فناوری هوش مصنوعی برای جعل هویت مقامات ارشد دولت ترامپ محسوب میشود. پیشتر در ماه مه نیز فردی ناشناس تلاش کرده بود هویت سوزی وایلس، رئیس دفتر دونالد ترامپ را جعل کند.
در همین رابطه، پلیس فدرال آمریکا (FBI) در بهار گذشته نسبت به فعالیت «عوامل مخرب» که با استفاده از پیامک و صدای مصنوعی تولیدشده توسط هوش مصنوعی در تلاش برای فریب مقامات دولتی هستند، هشدار داده بود.
به گفته یکی از مقامات مطلع، اقدامات انجامشده در جعل هویت روبیو «ناموفق و از نظر فنی ساده» بوده است، اما مقام دیگری تأکید کرده است که با توجه به افزایش تهدیدهای سایبری از سوی بازیگران خارجی، این هشدار بهمنظور افزایش آگاهی کارکنان و نهادهای خارجی صادر شده است.
در این ابلاغیه آمده است: «اگرچه این عملیات جعلی تهدید مستقیم سایبری برای وزارت خارجه محسوب نمیشود، اما در صورت درز اطلاعات به طرف ثالث، احتمال افشای اطلاعات حساس وجود دارد.»
بنابر گزارشها، پیشتر نیز ویدیویی جعلی از روبیو منتشر شده بود که او را در حال اظهارنظر دروغین درباره قطع دسترسی اوکراین به اینترنت ماهوارهای استارلینک متعلق به ایلان ماسک نشان میداد؛ ادعایی که از سوی دولت اوکراین تکذیب شد.
کارشناسان هشدار دادهاند که با پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی، تشخیص جعلهای دیجیتال (دیپفیک) برای کاربران عادی دشوارتر شده و نیاز به راهکارهایی مانند آموزش سواد رسانهای و مجازاتهای قانونی افزایش یافته است.
سیوی لیو، استاد علوم رایانه دانشگاه بوفالو، در اینباره گفت: «میزان واقعگرایی این ویدیوهای جعلی رو به افزایش است. این رقابت تسلیحاتی است و در حال حاضر تولیدکنندگان ابزارهای جعل برتری دارند.»
او افزود: «تا چند سال پیش نشانههای واضحی از جعل وجود داشت، مثل صدای غیرطبیعی یا تعداد انگشتهای اشتباه؛ اما امروز این فناوری چنان پیشرفت کرده که تشخیص جعلی بودن توسط انسان بهسختی ممکن است.»
م/۱۱۰*
نظر شما