به گزارش تابش کوثر، تنشها میان پکن و بروکسل افزایش یافته است؛ بطوریکه اتحادیه اروپا تعرفههایی بر خودروهای برقی ساخت چین اعمال کرده و پکن نیز عوارضی بر برندهای وارداتی از اتحادیه وضع کرده است.
اتحادیه اروپا ماه گذشته اعلام کرد که شرکتهای چینی را از شرکت در مناقصات عمومی اتحادیه برای تجهیزات پزشکی به ارزش ۶۰ میلیارد یورو (۷۰ میلیارد دلار) یا بیشتر در سال، به دلیل عدم دسترسی عادلانه شرکتهای اروپایی به بازار چین، محروم میکند.
این اقدام نخستین استفاده از ابزار مناقصات بینالمللی اتحادیه اروپا است که در سال ۲۰۲۲ به اجرا درآمد و هدف آن تضمین دسترسی متقابل به بازار است.
اقدامات متقابل چین پس از اعلام وزارت بازرگانی این کشور درباره «گامهای ضروری» علیه تصمیم اتحادیه اروپا پیشبینی میشد.
وزارت بازرگانی چین در بیانیهای جداگانه اعلام کرد: «با وجود حسن نیت و صداقت چین، اتحادیه اروپا اصرار دارد مسیر خود را برود، از این رو اقداماتی محدودکننده اتخاذ کرده و موانع حمایتگرایانه جدیدی ایجاد کرده است.»
«بنابراین، چین چارهای جز اتخاذ اقدامات محدودکننده متقابل ندارد.»
دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در پکن تاکنون به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداده است.
وزارت دارایی چین همچنین اعلام کرد که واردات تجهیزات پزشکی از کشورهای دیگر که دارای قطعات ساخت اتحادیه اروپا بیش از ۵۰ درصد ارزش قرارداد باشند را محدود خواهد کرد. این تدابیر از روز یکشنبه اجرایی میشود.
وزارت بازرگانی چین تأکید کرد که محصولات شرکتهای اروپایی حاضر در بازار چین تحت تأثیر این محدودیتها قرار نمیگیرند.
اقتصادهای دوم و سوم جهان قرار است اواخر تیرماه در چین نشستی با حضور رهبران خود برگزار کنند.
جمعه گذشته چین همچنین تعرفههایی تا سقف ۳۴.۹ درصد به مدت پنج سال بر برندهای اروپایی وضع کرد که این اقدام عمدتاً در واکنش به تعرفههای اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی تفسیر شده است.
م/*۱۱۰
نظر شما