نفت قربانی جدید جنگ اقتصادی آمریکا

قیمت نفت در بازارهای جهانی به‌دلیل سیاست‌های مبهم اقتصادی ایالات متحده، افزایش احتمالی عرضه اوپک‌پلاس و رکود اقتصادی در کشورهای واردکننده، با کاهش روبه‌رو شد.

به گزارش تابش کوثر، در معاملات روز پنج‌شنبه، قیمت نفت با کاهش قابل توجهی همراه شد. این افت، ناشی از نگرانی‌ها درباره بازگشت تعرفه‌های تجاری آمریکا و همچنین افزایش احتمالی تولید نفت توسط اعضای اوپک‌پلاس گزارش شده است.

قیمت نفت برنت با کاهش ۵۸ سنتی معادل ۰.۸ درصد به ۶۸.۵۳ دلار برای هر بشکه رسید. همچنین نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۵۷ سنت یا ۰.۹ درصد کاهش یافت و به ۶۶.۸۸ دلار در هر بشکه رسید.

این در حالی است که روز چهارشنبه، به‌دنبال تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قیمت‌ها افزایش یافته بود. اقدام ایران، نگرانی‌هایی را درباره تشدید تنش‌ها با غرب بر سر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای‌اش ایجاد کرد؛ موضوعی که بار دیگر احتمال بروز درگیری نظامی را به ذهن تحلیل‌گران متبادر ساخت.

همچنین گزارش شده که یک توافق تجاری مقدماتی بین آمریکا و ویتنام موجب افزایش موقت قیمت‌ها در روز گذشته شد.

اما ابهام در سیاست‌های اقتصادی آمریکا همچنان به‌عنوان عامل اصلی نگرانی بازار باقی مانده است. مهلت ۹۰ روزه توقف افزایش تعرفه‌های ایالات متحده ۹ ژوئیه به پایان می‌رسد و هنوز بسیاری از شرکای تجاری بزرگ مانند اتحادیه اروپا و ژاپن به توافقی با واشنگتن نرسیده‌اند.

در سوی دیگر، گروه اوپک‌پلاس قرار است در نشست سیاست‌گذاری خود که در آخر هفته برگزار می‌شود، با افزایش ۴۱۱ هزار بشکه‌ای تولید روزانه موافقت کند. این تصمیم می‌تواند به کاهش بیشتر قیمت نفت دامن بزند.

از سوی دیگر، افت فعالیت‌های خدماتی در چین که بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان است، نگرانی‌ها را دوچندان کرده است. یک نظرسنجی از بخش خصوصی نشان داده که رشد این بخش در ماه ژوئن به کندترین سطح در ۹ ماه گذشته رسیده که نتیجه کاهش تقاضا و افت سفارشات صادراتی جدید بوده است.

همچنین، آمارهای رسمی نشان داده که ذخایر نفتی ایالات متحده با افزایشی غیرمنتظره روبه‌رو شده است؛ موضوعی که نگرانی‌ها درباره افت تقاضای جهانی را تشدید کرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته با افزایش ۳.۸ میلیون بشکه‌ای به ۴۱۹ میلیون بشکه رسیده است. این در حالی است که تحلیل‌گران انتظار کاهش ۱.۸ میلیون بشکه‌ای را داشتند.

تحلیل‌گران همچنین اعلام کرده‌اند که بازارها منتظر انتشار گزارش اشتغال ماهانه آمریکا در روز پنج‌شنبه هستند؛ گزارشی که می‌تواند در تعیین عمق و زمان‌بندی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در نیمه دوم سال نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کند.

م/۱۱۰*

کد خبر 141623

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha