تشدید برخورد دانشگاه کلمبیا با دانشجویان معترض به جنگ غزه

اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه جنگ غزه با واکنش شدید مسئولان و دخالت پلیس نیویورک مواجه شد و ده‌ها نفر تعلیق و تعدادی از فارغ‌التحصیلان نیز از ورود به دانشگاه منع شدند.

به گزارش تابش کوثر، در پی تجمع اعتراضی در کتابخانه باتلر دانشگاه کلمبیا، بیش از ۶۵ دانشجو تعلیق و ۳۳ نفر از ورود به محوطه دانشگاه محروم شدند.  اعتراضات اخیر در دانشگاه کلمبیا که با تصرف کتابخانه باتلر و شعارهای ضد اشغالگری همراه بود، با سرکوب گسترده و اقدامات انضباطی بی‌سابقه مواجه شد.

دانشجویان معترض، نام این فضا را به «دانشگاه مردمی باسل الاعرج» تغییر دادند؛ باسل الاعرج از شخصیت‌های فکری و مقاوم فلسطینی بود که توسط نیروهای اسرائیلی ترور شد. این اقدام با واکنش فوری مسئولان دانشگاه روبه‌رو شد.

فیلم‌های منتشرشده از محل، گروهی از معترضان را با ماسک نشان می‌دهد که در حمایت از فلسطینی‌ها طبل می‌زنند و پلاکاردهایی در انتقاد از روابط مالی دانشگاه با نهادهای اسرائیلی در دست دارند. اما نیروهای امنیتی دانشگاه و پلیس نیویورک با لباس ضد شورش وارد عمل شدند و تجمع را به‌زور متوقف کردند.

گروه Columbia University Apartheid Divest مسئولیت تجمع را بر عهده گرفت و خواستار قطع همکاری دانشگاه با نهادهای اسرائیلی شد. این گروه هشدار داد که تشدید سرکوب، باعث افزایش اعتراضات خواهد شد.

با افزایش فشار از سوی مقامات فدرال، از جمله دونالد ترامپ و مارکو روبیو، دانشگاه کلمبیا اقداماتی تنبیهی را علیه معترضان در پیش گرفت. مسئولان دانشگاه اعلام نکرده‌اند که مدت زمان تعلیق‌ها و ممنوعیت‌ها چه خواهد بود و صرفاً به "تحقیقات جاری" اشاره کرده‌اند. برخی فارغ‌التحصیلان شرکت‌کننده نیز از ورود به دانشگاه منع شدند. پلیس نیویورک (NYPD) به درخواست دانشگاه وارد کتابخانه شد و با تجهیزات ضد شورش اعتراض را سرکوب کرد. این اقدام در حالی صورت گرفت که دانشگاه، اعتراض را «اخلال بی‌سابقه» در روند آماده‌سازی امتحانات خواند.

رئیس موقت دانشگاه، کلر شیپمن، دخالت پلیس را ضروری دانست و در بیانیه‌ای بر مواضع رسمی ضد خشونت تأکید کرد؛ اما منتقدان این اظهارات را تلاشی برای سرکوب صدای حامیان فلسطین ارزیابی کردند.

در بیرون ساختمان، حامیان اعتراضات شعارهایی علیه فاشیسم و پلیس سر دادند و نیروهای امنیتی تلاش کردند مانع ورود آن‌ها شوند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد وضعیت ویزای دانشجویان خارجی معترض بررسی خواهد شد. 

برخی منابع از اخراج صدها کارمند دانشگاه به‌دلیل قطع کمک‌های مالی فدرال خبر دادند؛ تصمیمی که با حمایت نمایندگان جمهوری‌خواه از جمله الیس استفانیک همراه بوده است. با این وجود این اتفاق در چارچوب سیاست‌های گسترده‌تر سرکوب همبستگی با فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا ارزیابی می‌شود. این رویداد، بخشی از موج گسترده‌تر سرکوب همبستگی با فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا به شمار می‌رود؛ جایی که نهادهای آموزشی و دولت برای سرکوب اعتراضات و حفظ منافع اسرائیل همسو شده‌اند.

م/۱۱۰*

کد خبر 141160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha