۴۰ درصد ایرانی‌ها در نوروز ۱۴۰۴ سفر رفتند

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد که در تعطیلات نوروزی امسال، بیش از ۳۵ میلیون نفر در کشور سفر کردند؛ آماری که نشان می‌دهد حدود ۴۰ درصد جمعیت ایران در بازه ۲۵ اسفند تا ۱۳ فروردین سفر رفته‌اند.

به گزارش تابش کوثر، سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» با اشاره به آماده‌باش یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ایام نوروز، گفت: «بر اساس شاخص‌های موجود، ۳۵ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۹۵۸ نفر از مردم ایران از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ سفر رفته‌اند. این عدد یعنی بیش از ۱۱ میلیون خانوار از مجموع ۲۷ میلیون خانوار ایرانی سفر رفته‌اند و حدود ۶۰ درصد جمعیت کشور سفر نرفته‌اند».
او افزود: «این آمار تحلیلی به واقعیت نزدیک‌تر است و نسبت به سال گذشته رشد ۲.۲ درصدی داشته، با در نظر گرفتن هم‌زمانی نوروز با ماه رمضان».
۱۰ استان پرمسافر نوروز ۱۴۰۴ به ترتیب مازندران، گیلان، خراسان رضوی، تهران، اصفهان، فارس، خوزستان، هرمزگان، بوشهر و مرکزی معرفی شدند.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به اختلاف آمارهای سفر گفت: «در حال حاضر هشت دستگاه آمار تولید می‌کنند و هیچ‌کدام از این آمارها دقیق نیستند. از سامانه مسافریار تا آمارهای اقامتگاه‌ها، دوربین‌های جاده‌ای، مصرف سوخت و رصد موبایل، هرکدام نواقصی دارند. ما اداره‌ای برای پایش دقیق‌تر آمار سفر ایجاد خواهیم کرد».
او افزود: «آمار ما بر پایه ترکیب این منابع و با ضریب دقت ۹۰ درصد اعلام شد. کاری که وزارت ارتباطات در رصد تلفن‌های همراه انجام داده، از بقیه دقیق‌تر است».
صالحی امیری درباره هم‌زمانی نوروز و رمضان گفت: «در تاریخ اسلام بیش از ۱۲۰ بار شب‌های قدر با نوروز تلاقی کرده است. ایرانیان هیچ‌گاه بین ایرانیت و اسلام تعارض ایجاد نکرده‌اند. جامعه ایران، هم به عاشورا و رمضان باور دارد و هم به نوروز و سیزده‌بدر».
او درباره گردشگران خارجی گفت: «در سال ۱۴۰۳ بیش از ۷ میلیون گردشگر وارد کشور شدند که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشته است».
وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد: «این آمار نشان می‌دهد ایران امن است، درحالی‌که رسانه‌های غربی پروژه‌ای به نام «ایران‌هراسی» را دنبال می‌کنند. ما نیازمند کار جدی رسانه‌ای و فرهنگی برای خنثی‌سازی این پروژه هستیم».
او افزود: «به جز موارد نادر، ایران کشور امنی است. از ۳۵ میلیون سفر نوروزی، چه تعداد احساس ناامنی کردند؟ باید موارد انگشت‌شمار را پاکسازی و مدیریت کنیم».
صالحی امیری درباره جذب سرمایه‌گذاری خارجی گفت: «اولین مانع سرمایه‌گذاران، بروکراسی است. باید صدور مجوز را از یک سال به یک ماه کاهش دهیم. با بانک مرکزی و صندوق توسعه توافق کرده‌ایم که در مجموع ۲۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه شود».
او ادامه داد: «در برنامه هفتم توسعه تعهد داریم تعداد تخت‌های اقامتی را از ۴۵۵ هزار به ۹۰۰ هزار برسانیم و سالانه ۱۰۰ هتل و ۱۰۰ هزار شغل ایجاد کنیم».
تعرفه واردات تجهیزات اقامتی و هتلی صفر شد و قانون جهش سرمایه‌گذاری نیز برای رفع موانع سرمایه‌گذاری به مجلس رفته است.
او درباره گردشگران ایرانی خارج از کشور گفت: «بین ۷ تا ۹ میلیون ایرانی خارج از کشور داریم که به ایران دلبسته‌اند. اگر سالی یک‌بار سفر کنند، موجی از گردشگری ایجاد می‌شود. دولت و قوه قضاییه از حضور این ایرانیان حمایت می‌کنند».
در مورد گردشگران نوروزی کشورهای همسایه نیز گفت: «توافق‌هایی با تاجیکستان، ارمنستان، آذربایجان و عراق داشته‌ایم. تعداد گردشگران تاجیکستان به ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید. سفر از عربستان و کویت به مشهد نیز از سر گرفته شده است».
او افزود: «اولویت ما کشورهای حوزه نوروز، سپس خلیج فارس و در نهایت کشورهای اسلامی است. گردشگران این کشورها بدون روادید می‌توانند وارد ایران شوند».
وزیر میراث فرهنگی درباره ناهنجاری‌هایی مثل برداشت خاک جزیره هرمز و یادگارنویسی در تخت جمشید گفت: «با بخشنامه مشکل حل نمی‌شود. باید صداوسیما، نهادهای مردمی و آموزش‌وپرورش برای فرهنگ‌سازی اقدام کنند. در مورد مناطق آزاد مانند هرمز، مسئولیت با رؤسای مناطق آزاد است».

م/۱۱۰

کد خبر 140848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha