به گزارش تابش کوثر، یک مقام ارشد دولت مکزیک اعلام کرد که شرکت نفت دولتی پمکس در حال مذاکره با خریداران احتمالی در آسیا، از جمله چین، و اروپا است تا بازارهای جایگزینی برای صادرات نفت خام خود پیدا کند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات از مکزیک وضع کرد.
ترامپ این هفته تعرفههایی ۲۵ درصدی بر کالاهای مکزیکی و کانادایی اعمال کرد، اما نفت خام کانادا مشمول استثنای ۱۰ درصدی شد، در حالی که نفت مکزیک با تعرفه کامل ۲۵ درصدی مواجه شده است.
در سال گذشته، پمکس روزانه ۸۰۶ هزار بشکه نفت خام صادر کرد که ۵۷ درصد آن به ایالات متحده فرستاده شد. اما در ژانویه امسال، صادرات نفت خام مکزیک ۴۴ درصد کاهش یافت و به ۵۳۲ هزار بشکه در روز رسید که پایینترین سطح در دهههای اخیر است.
به گفته این مقام دولتی که به دلیل حساسیت تجاری این مذاکرات از رویترز خواست نامش فاش نشود، پمکس در حال گفتگو با مشتریان جدید خارج از آمریکا است. او افزود: «خبر خوب این است که بازارهایی در اروپا، هند و آسیا برای نفت مکزیک وجود دارد. تقاضا برای نفت سنگین و نفت پمکس بالاست.»
این مقام همچنین اشاره کرد که چین علاقه زیادی به خرید نفت مکزیک نشان داده است و تاکید کرد که میزان تقاضا مشخص خواهد کرد که نفت چگونه به بازارهای جدید هدایت میشود.
دو منبع آگاه در PMI Comercio Internacional، بازوی تجاری پمکس، به خبرگزاری رویترز گفتند که چین، هند، کره جنوبی و حتی ژاپن میتوانند بازارهای مناسبی برای نفت مکزیک باشند، اگرچه هزینه حمل و نقل به این کشورها بالاتر خواهد بود.
در هفتههای اخیر، برخی از تحلیلگران گمانهزنی کرده بودند که پمکس برای حفظ مشتریان آمریکایی خود، ممکن است تخفیفهایی ارائه کند. اما مقام دولتی مکزیک این موضوع را رد کرد و گفت که پس از اتمام قراردادهای فعلی در پایان ماه، نفتکشها احتمالاً به سمت آسیا و اروپا خواهند رفت.
دو منبع تجاری پمکس نیز تایید کردند که هیچ برنامهای برای ارائه تخفیف جهت افزایش رقابتپذیری صادرات نفت خام این شرکت وجود ندارد.
مکزیک یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت خام است، اما تولید از میادین نفتی قدیمی این کشور در خلیج مکزیک به پایینترین سطح چهار دهه اخیر رسیده است.
همچنین، سیستم پالایش داخلی مکزیک با مشکلات شدیدی مواجه است و آغاز به کار پالایشگاه جدید ۳۴۰ هزار بشکهای «المکا» در بندر «دوس بوکاس» بارها به تأخیر افتاده است.
مکزیک بدون سرمایهگذاری قابلتوجه در اکتشاف و تولید، ممکن است در آینده مجبور شود برای تأمین ظرفیت پالایشی خود، نفت خام وارد کند، در صورتی که این وضعیت تا همین چند سال پیش غیرقابل تصور بود.
م/۱۱۰*
۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۱

پس از اعمال تعرفههای سنگین آمریکا ، شرکت نفت دولتی مکزیک مذاکراتی را با خریداران بالقوه در آسیا و اروپا آغاز کرده است.
کد خبر 140665
نظر شما