به گزارش تابش کوثر، طوفان آلفرد که در ۲۴۰ کیلومتری شرق بریزبن قرار دارد، به سمت غرب و با سرعتی بسیار کند (۷ کیلومتر بر ساعت) حرکت میکند. سرعت پایین این طوفان، به گفته «توماس هینتردورفر»، کارشناس هواشناسی، بدترین سناریو ممکن است، زیرا بارشهای شدید برای مدت طولانیتری ادامه خواهند داشت.
قطع برق، تعطیلی فرودگاه و کمبود کالاهای اساسی
بادهای شدید، برق هزاران خانه را قطع کرده و فرودگاه بریزبن به دلیل شرایط نامساعد، همه پروازهای خود را لغو کرده است. سوپرمارکتها با کمبود اقلام ضروری مواجه شدهاند و بیمارستانها تنها بیماران اورژانسی را پذیرش میکنند.
افزایش مرگبار عفونتهای باکتریایی در کوئینزلند
همزمان با وقوع سیلابهای اخیر، موارد ابتلا به بیماری مرگبار «ملیودوز» در شمال کوئینزلند به طرز چشمگیری افزایش یافته است. تاکنون ۱۱۹ مورد ابتلا و ۱۶ مورد مرگ گزارش شده که بیش از سه برابر دوره مشابه در سال گذشته است.
«جفری وارنر»، متخصص میکروبیولوژی، ملیودوز را «عفونتی فرصتطلب» توصیف کرده که افرادی با بیماریهای زمینهای مانند دیابت و نارسایی کلیوی را هدف قرار میدهد. این بیماری میتواند به سرعت به ذاتالریه و عفونت خونی منجر شود و حتی در بیمارستانهای مجهز هم کشنده باشد.
احتمال تشدید بحران با ورود طوفان
کارشناسان هشدار دادهاند که با نزدیک شدن طوفان آلفرد، خطر شیوع عفونتهای ناشی از آب آلوده افزایش خواهد یافت. مقامات از مردم خواستهاند از تماس با آبهای سیلابی خودداری کنند.
۲۰ هزار خانه در معرض سیل، تعطیلی مدارس و اخطارهای امنیتی
بر اساس مدلهای پیشبینی، تا ۲۰ هزار خانه در بریزبن، شهری که روی دشت سیلابی ساخته شده، ممکن است دچار آبگرفتگی شوند. به دلیل شرایط جوی نامساعد، ۶۶۰ مدرسه در کوئینزلند جنوبی و ۲۸۰ مدرسه در نیو ساوت ولز تعطیل شدهاند.
«آنتونی آلبانیزی»، نخستوزیر استرالیا، از ارسال ۳۱۰ هزار کیسه شن به بریزبن خبر داده و گفته است که دولت فدرال آماده کمکرسانی به مناطق آسیبدیده است.
هشدار درباره خطرات مرگبار رانندگی در سیلاب
«شین چلپی»، کمیسر موقت پلیس، هشدار داده است که آبراههها و رودخانههای منطقه به سرعت سرریز خواهند شد. او از مردم خواسته است برای ایمنسازی خانههای خود اقدام کرده و از رانندگی در مسیرهای سیلابی خودداری کنند.
مقامات استرالیایی از مردم خواستهاند در روزهای آینده هوشیار باشند، زیرا طوفان آلفرد شرایط خطرناکی را در این کشور رقم خواهد زد.
م/۱۱۰*
نظر شما