چین از سریع‌ترین رایانه کوانتومی‌ جهان رونمایی کرد 

 دانشمندان چینی از یک رایانه کوانتومی جدید رونمایی کرده‌اند که به گفته آن‌ها، سرعت پردازشش ۱۵ مرتبه به توان ۱۰ بیشتر از قوی‌ترین ابررایانه حال حاضر دنیاست که می‌تواند تحولی بزرگ در دنیای پردازنده‌ها ایجاد کند.

به گزارش تابش کوثر، پژوهشگران دانشگاه علوم و فناوری چین (USTC) اعلام کرده‌اند که رایانه کوانتومی جدید آن‌ها با نام "Zuchongzhi-3"، می‌تواند محاسباتی را انجام دهد که قوی‌ترین رایانه‌های کلاسیک از انجام آن ناتوان‌اند.
نتایج این پژوهش که در نشریه Physical Review Letters منتشر شده، نشان می‌دهد این پردازنده کوانتومی یک میلیون برابر سریع‌تر از جدیدترین آزمایش‌های گوگل عمل می‌کند.
طی سال‌های اخیر، دانشمندان در سراسر جهان تلاش کرده‌اند رایانه‌های کوانتومی‌ای بسازند که بتوانند وظایفی را انجام دهند که برای رایانه‌های معمولی غیرممکن یا بسیار زمان‌بر است. یکی از معیارهای اصلی سنجش توانایی این سیستم‌ها، "نمونه‌گیری از مدارهای تصادفی" (RCS) است که به استانداردی برای مقایسه عملکرد رایانه‌های کوانتومی تبدیل شده است.
گوگل در سال ۲۰۱۹ با رایانه کوانتومی خود به نام "Sycamore"، موفق شد یک وظیفه RCS را در ۲۰۰ ثانیه انجام دهد؛ در حالی که انجام همین پردازش روی قوی‌ترین ابررایانه آن زمان، ۱۰ هزار سال طول می‌کشید. اما حالا پژوهشگران چینی می‌گویند Zuchongzhi-3، در مقایسه با آخرین نتایج منتشرشده گوگل در اکتبر ۲۰۲۴، شش مرتبه به توان ۱۰ سریع‌تر عمل کرده است.
به گفته دانشمندان چینی، قدرت پردازش این سامانه چنان بالاست که ابررایانه "Frontier"، که در حال حاضر قوی‌ترین رایانه کلاسیک دنیاست، برای انجام همین محاسبات ۵.۹ میلیارد سال زمان نیاز دارد.
پژوهشگران دلیل این جهش پردازشی را بهینه‌سازی در ساخت پردازنده و طراحی بهتر مدارهای آن عنوان کرده‌اند. آن‌ها معتقدند که این پیشرفت می‌تواند در حوزه‌هایی مانند کشف دارو و توسعه هوش مصنوعی تحول ایجاد کند.
در این مطالعه آمده است: «ما نه‌تنها مرزهای رایانش کوانتومی را گسترش داده‌ایم، بلکه راه را برای دورانی هموار کرده‌ایم که در آن پردازنده‌های کوانتومی نقشی اساسی در حل مسائل پیچیده دنیای واقعی ایفا خواهند کرد.»

م/۱۱۰*

کد خبر 140644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha