به گزارش تابش کوثر، این افشاگری دلیل احتمالی ترس از آزادسازی اسناد ترور جان اف. کندی را روشنتر میکند.
یک سند ۱۲ صفحهای از سال ۱۹۶۲ که به امضای ستاد مشترک ارتش آمریکا رسیده، برنامهای به نام «عملیات نورثوودز» را افشا میکند. در این برنامه، پیشنهاد شده بود که آمریکا حملات جعلی علیه شهروندان خود انجام دهد و این اقدامات را به کوبا نسبت دهد تا مردم را برای جنگ با حکومت کمونیستی فیدل کاسترو آماده کند.
در بخشی از این سند آمده است: «میتوان یک کمپین ترور کوبایی در میامی و دیگر شهرهای فلوریدا یا حتی واشنگتن راهاندازی کرد.» ایدههای دیگری نظیر «منفجر کردن کشتی آمریکایی در گوانتانامو و انتشار فهرست قربانیان برای برانگیختن خشم عمومی» نیز مطرح شده بود.
جان اف. کندی، رئیسجمهور وقت آمریکا، این طرح را رد کرد. اما مدت کوتاهی بعد در جریان ترور به قتل رسید. برخی نظریهپردازان معتقدند این ترور با مخالفت او با طرحهای سری نظیر نورثوودز بیارتباط نبوده است.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور جدید آمریکا، وعده داده است که تمام اسناد مربوط به ترور کندی را منتشر کند. او معتقد است پشت پردهای از یک ساختار سایهای در دولت وجود دارد که این اسناد را برای دههها مخفی نگه داشته است.
عملیات نورثوودز بخشی از برنامهای گستردهتر به نام «مانگوس» بود که سازمان سیا برای سرنگونی فیدل کاسترو طراحی کرده بود. در این برنامه، حتی ایدههایی مانند «تخریب انبارهای مهمات و برگزاری مراسم تدفین برای قربانیان ساختگی» پیشنهاد شده بود.
این سند سری که تا سال ۲۰۰۱ محرمانه باقی مانده بود، اکنون بخشی از هزاران سند منتشرشده درباره جنگ سرد است و زوایای جدیدی از تلاشهای مخفیانه آمریکا برای مقابله با کمونیسم را نشان میدهد.
م/۱۱۰*
نظر شما