افزایش هشدارها درباره گسترش نوروویروس از طریق الیاف پارچه و لباس

در پی افزایش ۴۰ درصدی موارد ابتلا به نوروویروس در جهان نسبت به سال‌های گذشته، کارشناسان هشدار داده‌اند که این ویروس می‌تواند از طریق لباس‌ها، مبلمان و دیگر اشیای پارچه‌ای منتقل شود و تا یک ماه در این مواد باقی بماند.

به گزارش تابش کوثر، کارشناسان سلامت هشدار می‌دهند نوروویروس می‌تواند تا یک ماه روی لباس و پارچه‌های دیگر زنده بماند. نوروویروس که با نام ویروس نورواک یا «استفراغ زمستانی» نیز شناخته می‌شود، یکی از عوامل اصلی بیماری‌های مسری گوارشی است. این ویروس با ایجاد التهاب در معده و دیواره روده بزرگ، علائمی مانند استفراغ و اسهال شدید را به همراه دارد. اگرچه نوروویروس شباهتی به آنفلوانزا ندارد، اما اغلب به اشتباه با عنوان «آنفلوانزای معده» نیز شناخته می‌شود.
افزایش موارد ابتلا به این ویروس در اروپا و آمریکا، فشار بیشتری بر سیستم بهداشتی آنها وارد کرده است که هم‌اکنون با موج شدیدی از آنفلوانزا نیز دست و پنجه نرم می‌کنند.طبق آمار منتشر شده، موارد بستری ناشی از نوروویروس در بیمارستان‌های انگلستان هفته گذشته به ۵۲۸ نفر در روز رسید، اگرچه این تعداد از هفته پیش که ۷۲۳ نفر بود کاهش یافته است. با این حال، این رقم هنوز ۴۰ درصد بیشتر از مدت مشابه در سال گذشته است.جیسون تترو، میکروبیولوژیست و نویسنده، در این باره گفت: «لباس‌ها مانند ظرف‌های پتری جامد عمل می‌کنند و هر چیزی که با آن‌ها تماس پیدا کند، می‌تواند به آن‌ها بچسبد. نوروویروس در شرایط مختلف تا یک ماه زنده می‌ماند.»برای کاهش گسترش این ویروس، کارشناسان توصیه می‌کنند که لباس‌ها در دمای بالا شسته و خشک شوند و ماهانه یک چرخه شستشوی آب داغ با مواد ضدعفونی‌کننده برای پاکسازی ماشین لباسشویی انجام شود.مقامات بهداشتی تأکید دارند که شستن دست‌ها با آب و صابون مؤثرترین راه پیشگیری از انتقال نوروویروس است، چرا که ضدعفونی‌کننده‌های الکلی قادر به از بین بردن این ویروس نیستند.دانشگاه مینه‌سوتا نیز پیشنهاد می‌کند که سطوح آلوده به نوروویروس با مواد ضدعفونی‌کننده تمیز شوند و در صورت استفراغ روی فرش، قبل از جاروبرقی کشیدن، از جوش‌شیرین برای تمیز کردن منطقه استفاده شود.اگرچه اکثر مبتلایان به نوروویروس بدون نیاز به مراجعه به پزشک بهبود می‌یابند، اما توصیه می‌شود در طول بیماری استراحت کنند، مایعات فراوان بنوشند و در صورت نیاز از داروهای ضد تب مانند پاراستامول استفاده کنند. داروهای آنتی‌بیوتیک در برابر ویروس‌ها بی‌اثر هستند.

م/110*

کد خبر 140139

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha