احداث سامانه خورشیدی در سیستان و بلوچستان

مدیر کل دفتر سامانه‌های مقیاس کوچک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر از پیشرفت قابل‌توجه پروژه احداث نیروگاه‌های خورشیدی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت تاکنون ۴۰۰۰ سامانه نصب شده و ساخت ۵۰۰۰ سامانه تا پایان سال محقق خواهد شد.

به گزارش تابش کوثر، جعفر محمدنژاد سیگارودی، مدیر کل دفتر سامانه‌های مقیاس کوچک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، اعلام کرد که تاکنون ۴۰۰۰ سامانه خورشیدی در استان سیستان و بلوچستان نصب شده و انتظار می‌رود با تکمیل فرایندها، این تعداد تا پایان سال به ۵۰۰۰ سامانه برسد. وی تأکید کرد این پروژه با حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سایر نهادهای حمایتی در حال اجراست.
به نوشته پایگاه اطلاع رسانی صنعت برق ایران، محمدنژاد با اشاره به تأثیر مثبت این سامانه‌ها بر زندگی روستاییان حاشیه تالاب هامون اظهار داشت: «ساخت سامانه‌های خورشیدی در این مناطق باعث ایجاد درآمد و جلوگیری از مهاجرت شده است. خشکسالی و کاهش منابع آبی موجب افزایش بیکاری در این منطقه شده بود، اما این پروژه توانسته بخشی از مشکلات معیشتی را برطرف کند.»
وی همچنین افزود که برخی خانواده‌ها گزارش داده‌اند فرزندانشان که برای یافتن کار به شهرهای اطراف مهاجرت کرده بودند، اکنون به روستاها بازگشته‌اند و از طریق این سامانه‌ها درآمدزایی می‌کنند.
مدیر کل دفتر سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا توضیح داد که هماهنگی‌های لازم با شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان برای تأمین زیرساخت‌های شبکه صورت گرفته است. وی پیش‌بینی کرد که در آینده این پروژه‌ها به‌صورت تجمیعی اجرا شوند و نقشی کلیدی در تأمین معیشت پایدار خانوارها ایفا کنند.
طبق این گزارش، دستورالعمل احداث سامانه‌های خورشیدی حمایتی تجمیعی به شرکت‌های توزیع و نهادهای حمایتی ابلاغ شده است. مراحل اجرایی این طرح از طریق سامانه «مهرسان» پیگیری می‌شود.
محمدنژاد تصریح کرد که طرح ملی ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی طی پنج سال برای خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی در حال اجراست. این پروژه با همکاری سازمان بهزیستی، کمیته امداد، بسیج سازندگی و معاونت روستایی مناطق محروم ریاست‌جمهوری عملیاتی می‌شود و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر نیز به‌عنوان مجری کلیدی آن نقش دارد.
وی افزود: «تاکنون بیش از ۶۰ هزار خانوار کم‌برخوردار برای احداث سامانه خورشیدی شناسایی شده‌اند و در صورت تخصیص تسهیلات، فرایند ساخت نیروگاه‌های آن‌ها آغاز خواهد شد. این نیروگاه‌ها ظرفیت تولید برق معادل ۲۷۵۰ مگاوات را فراهم خواهند کرد.»
محسن طرزطلب، رئیس سازمان ساتبا، پیش‌تر اعلام کرده بود که ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تسریع در ساخت سامانه‌های خورشیدی توسط نهادهای حمایتی اختصاص داده شده است. وی تأکید کرد که این منابع می‌تواند بهره‌برداری ۳۰ تا ۴۰ هزار سامانه خورشیدی حمایتی را در مدت کوتاه ممکن سازد.
 
م/۱۱۰
کد خبر 130474