ایران تا پایان سال ۲۰۲۳ یکی از ۱۰ کشوری بوده است که راکتورهای تحقیقاتی جدید می‌سازد.

به گزارش تابش کوثر ،امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم اختراعات ایران، در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد که در نشست اخیر آژانس جهانی انرژی اتمی گزارشی از عملکرد نیروگاه‌های هسته‌ای در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است. وی افزود: «سهم انرژی هسته‌ای ایران در تولید برق ۱.۷ درصد است و ایران در رتبه ۳۱ قرار دارد.»
محمدی درباره نیروگاه بوشهر گفت: «این نیروگاه از سال ۲۰۱۱ به شبکه برق کشور متصل و در سال ۲۰۱۳ به بهره‌برداری تجاری رسید. این نیروگاه با ظرفیت ۹۱۵ مگاوات نقش مهمی در تأمین انرژی کشور ایفا می‌کند.»
وی درباره خاموشی‌های نیروگاه بوشهر در سال ۲۰۲۳ افزود: «خاموشی‌ها شامل ۲۱۵۵ ساعت بوده که ۹۰ روز را شامل می‌شود، و بخش عمده آن مربوط به تعمیرات دوره‌ای بوده است.»
محمدی تأکید کرد که ایران جزء ۱۰ کشور سازنده راکتورهای تحقیقاتی است. وی افزود: «این راکتورها برای آزمایش مواد هسته‌ای و تولید رادیوایزوتوپ‌های پزشکی به کار می‌روند.»
وی در ادامه به نقش هوش مصنوعی در نیروگاه‌های هسته‌ای اشاره کرد و گفت: «هوش مصنوعی می‌تواند کارایی و ایمنی نیروگاه‌ها را بهبود بخشد. همچنین از طریق پیش‌بینی خرابی‌ها و بهینه‌سازی مدیریت انرژی، زمان کارکرد ایمن نیروگاه‌ها افزایش می‌یابد.»
محمدی همچنین به برنامه‌های توسعه انرژی هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: «ایران به دنبال افزایش ظرفیت تولید انرژی هسته‌ای است و در این مسیر از حمایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بهره می‌برد.»
 
م/۱۱۰
کد خبر 129828